Az egykori diplomata Szűcs Róbert Gábor jól odamondogat – Többet tanulni, meggondoltabban fecsegni

Nem először vesszük át az egykori diplomata és tanár, Szűcs Róbert Gábor tűpontos posztját. Ezúttal a legnagyobb kis televízió egyik “megmondó” műsora verte ki a biztosítékot nála, és nem minden alap nélkül.

ÖT / ATV

Annyi sületenség hangott el, hogy nem is lehet mindre reagálni. Már az is rossz, hogy az átlag magyarnak (ha van ilyen) fogalma sincs az EU mibenlétéről (ebben a nagy semmi médiaelőkészítésnek döntő szerepe volt), de az aztán végképp fura, hogy újságíróknak se sok. Elhangzott például, hogy a német tőke örülne a legjobban, ha kilépnénk az EU-ból, mivel nem kellene az uniós előírásokat betartania.

1. Milyen előírásokat?

2. De hát vámot kellene fizetnie a hazaszállított áruért! Ha harmadik piacra szállítana az EU-n belül, úgy szintén! Azonnal elmenne az összes német és minden gyár, persze a Suzukit , mint egyleten kívülit is beleértve: csak Szlovéniába min. 5-6 millió euró összegben exportálunk Suzukit évente. (lehet, hogy már többet) nem beszélve az alkatrészekről.. És még ezek beszélnek lenézően az értelmiségről. Mintha ők nem tartoznának oda. (Hát, ami azt illeti, időnként vannak bizonyos kétségeim).

Többet tanulni, meggondoltabban fecsegni.

-fejeződik be Szűcs Róbert Gábor bejegyzése.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Európai Unió és környéke a V.K. archívumából.

Friss!