Az egykori fiatalemberből mostanra kivénhedt, megöregedett politikai csataló lett….

“Nem azért dolgozott -e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki azt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar” /Orbán Viktor, Magyar Nemzet, 1998. április 9./

Hazánk Orbán harmadik kétharmadát nyögi.

Az elmúlt hét történései felcsillantották a reményt, hogy az “örökös miniszterelnök ” is elzavarható. A kormányfő még mindig azt gondolja, hogy ura a helyzetnek. Szerinte

“Csak a csőcselék és az idióták vannak az utcán.”.

Közbevetőleg kérdezem, csak igen halkan meg, hogy vajon kik is bátorították 2006-ban a “hős forradalmárokat”, akik civilben futballhuligánok voltak, hogy törjenek, zúzzanak a fővárosban. Emlékszünk, vajon melyik akkor még ellenzéki párt vezére írta uszító írásait az akkoriban még a szócsövének számító napilapba. Tessék csak beütni a keresőbe, hiszen tudjuk, az internet nem felejt.

Arcon fütyülték Orbánt – Élő közvetítés a Kossuth térről

Emlékszem arra is,

amikor az akkori ellenzéki párt potentátjai, éppen kordont bontottak a parlament előtt, illetve esténként a tömeget uszították a pöcegödörnek használt Országház előtti téren. Persze akkor is tudtuk, – hiszen már 2002-ben megüzente az akkor megbukott miniszterelnök – hogy a haza nem lehet ellenzékben.

A napokban a kezembe került az egyik hetilap, ahol a címlapon egy szakállas fiatalember látható. Ha nem tévedek, akkor ez a kép abban az időben készülhetett, amikor, 1988-ban a Fidesz programnyilatkozatában azt olvashattuk, hogy:

“Nem hisszük, hogy bármely új szervezet kormányra kerülése önmagában lehetővé tenné emberi és polgári jogaink érvényesítését. A demokrácia letéteményese, végső biztosítéka ugyanis nem az államhatalom, hanem a demokratikus politikai kultúrájú társadalom.”

Az idők folyamán Orbán szeméből eltűnt a csillogás,

gyorsan elsajátította a hatalomtechnikákat, rájött a hatalom édes ízére.Politikai szüzességét ő is, és pártja is elvesztette 1993-ban, a hírhedt székházbotránykor. A városi legendák szerint a befolyt százmilliókból nem kizárólag a párt építésére jutott. Jutott egy kevés a famíliának is. Ezzel megalapozva, hogy a család saját lábon állva, elkezdje felépíteni a “birodalmát”.

Hol kapott gellert Orbán személyisége? – hogyan lett Orbán fiatal demokratából öreg diktátor?

Az egykori fiatalemberből mostanra egy kivénhedt, megöregedett politikai csataló lett, aki már valószínűleg reggel ha tükörbe néz, akkor is csak önnön zsenijét látja viszont. Hatalomért, a pénzért él, mindent arra tett fel. A tévedhetetlenség mítosza lengi körül, ezt erősíti a körülötte lebzselő ingyenélők hada. Kegyelmet nem ismer, 2007-ben állítólag ezt mondta nagykövetek előtt:

“Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni a riválisodat akkor nem gondolkozol, hanem megteszed.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük