Az éjszakai szuper-vihar mindent vitt

Az éjszaka bekövetkezett, amire a Városi Kurír is előre figyelmeztetett, óriási vihar söpört át az országon. A több mint 100 km sebességű szél szinte mindent vitt ami nem volt erősen rögzítve.

Hétfőn alábbhagy a tombolás

Hétfőn erős hidegfront vonul át. Reggel még viharos, majd napközben kissé már mérséklődő, de továbbra is erős északnyugati szél fúj, mely csak estére gyengül le teljesen. Reggel még lehet eső, zápor, hózápor, de egyre inkább dél, délnyugat felé húzódik vissza a csapadék, majd csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délnyugaton maradhat csak tartósabban felhős az ég, ott napközben is előfordulhat jelentéktelen zápor.

Éjszaka gyengén és erősebben felhős területek váltakoznak, élénkülő déli, délnyugati széllel. Hajnalban északon előfordulhat kisebb eső, havas eső. (EUMET.HU)

Hajnalban helyenként hevesebb záportól, hózáportól csúszós utakra is készülni kell! Ha teheti a különösen veszélyeztetett helyeken ma ne vezessen!

Biztosítás biztonság?

Állításuk szerint a biztosítók is felkészültek a várható rohamra,

“A biztosítók arra kérik ügyfeleiket, hogy amint szembesülnek a viharok által okozott károkkal, tegyék meg bejelentéseiket, személyesen, telefonon vagy akár e-mailen is. Több biztosító a gyorsabb és kényelmesebb kárrendezési folyamat érdekében online kárbejelentési lehetőséget is kialakított a honlapján, sőt akár élő videós kárbejelentésre is van már lehetőség némelyiküknél. A kárszemléig – amelyet a társaságok a bejelentést követően néhány napon belül igyekeznek elvégezni – csak a legszükségesebb állagmegóvási munkálatokat végezzük el, és lehetőleg készítsünk mindenről fényképfelvételeket, akár okostelefonunk segítségével.” (Blikk)

A lakásbiztosításokra már átutalt vagy folyamatban lévő kifizetések összege is jóval meghaladja a kétmilliárd forintot,  Magyar Biztosítók Szövetsége állítása szerint.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük