Connect with us

Bulvár

Az őszi lencseleves – Minden porcikádat átmelegíti

Megosztás

Az őszi étlapok egyik sztárja a lencseleves.

Published

on

lencseleves
Megosztás

Így készítsd!

A lencseleves elkészítéséhez a lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.

A zöldségeket megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk.

A füstölt kolbászt és a debrecenit, félbevágjuk, majd felszeleteljük.

A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a feldarabolt füstölt kolbászt és pár percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és pár percig pároljuk.

Megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és félpuhára főzzük a zöldségeket.

Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a lencsét, a mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd készre főzzük a levest.

Jó étvágyat!

(Forrás)

Ezt az őszi levest is érdemes megfőznöd!

Friss!

Szerző

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse