Az RTL tiltakozik - a kormány új pedofiliaellenes törvénye betiltaná több más mellett, a Harry Pottert, a Jóban Rosszban, a Modern családot, és ki tudja mi mindent még - Városi Kurír

Sorting by

×

Az RTL tiltakozik – a kormány új pedofiliaellenes törvénye betiltaná több más mellett, a Harry Pottert, a Jóban Rosszban, a Modern családot, és ki tudja mi mindent még

Az RTL Klub Magyarország közleményben tiltakozik a kedden a parlament elé kerülő pedofíliaellenes jogszabály-tervezet ellen, amely a módosítókkal összemossa a nemi identitást a pedofíliával.

Hirdetés

Mint a televíziós csatorna írja,

számukra kiemelt fontosságú a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraiban, de társadalmi szerepvállalásában is.

„Azt is valljuk azonban, hogy fontos európai érték a sokszínűség és a tolerancia, ezért aggasztónak tartjuk, hogy egy múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.”

A tervezet szerintük aránytalanul és az alapvető szabadságjogokat figyelmen kívül hagyva korlátozná a homoszexualitás bárminemű megjelenítését a médiában, és tiltaná, hogy a kiskorúak eltérő nemi identitású emberekkel találkozzanak a műsorokban, filmekben, vagy akár csak a reklámokban.

Megjegyzik, hogy amennyiben azt ebben a formában elfogadná a parlament, akkor csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne olyan alkotásokat bemutatni, mint például a Billy Eliott, a Philadelphia, a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei, és tiltólistára kerülnének olyan sorozatok is, mint a Modern család, a Jóbarátok, vagy éppen a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja.

A többségitől eltérő nemi identitású embereket csak olyan kitételekkel és olyan késő esti idősávban lehetne ezentúl bemutatni, ahogy például horrorfilmek szereplőit – teszik hozzá.

„A tervezet a médiapiac minden hazai szereplőjének jelentős gazdasági károkat okoz, és minden állampolgár számára megnehezíti egyes tartalmak elérését, de ennél is fontosabb, hogy a tervezett szabályozás tulajdonképpen kirekeszti a szexuális kisebbségeket a tömegmédiából, ezzel ellehetetleníti a velük szemben a társadalomban élő negatív sztereotípiák elleni küzdelmet”

– olvasható a közleményben.

VIA hvg.hu

Kapcsolódó

 

pedofilellenes

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.06.14 - 17:27
  Közvetlen hivatkozás

  Ezt a kormányt nem is tudom, minek lehetne nevezni. Egy elmebeteg, középkorban megrekedt gondolkodású bagázsnak. Egy szakember elmagyarázhatná nekik, lassan, szájbarágósan, hogy mi a különbség a pedofil, és a meleg között, bár nem biztos,hogy felfogják. Van a kaleta, és van a szájer. Az egyik pedofil, a másik meleg. Nem lehet összemosni a kettőt. Azt eddig is tudtuk, hogy a fidesz, finoman szólva nem észlényekből áll, de ezt újra és újra megerősítik.

  Válasz
 • 2021.06.18 - 13:43
  Közvetlen hivatkozás

  Nem mintha az említett műsorok bárminemű minőséget és nívót képviselnének a kifordult és hányingerkeltő talmudista deviancián túl!!!
  Mind mellett igenis csírájában kell megszabadulni ezektől a gén-nyomorult mára már daganatként burjánzó ún. “zsidrákoktól” (bárhogyan és bárminek is álcázza a Fenevad szereplőit!!!)!!!…- mert igenis halálosan veszélyeztetik magát a gazdatestet (nemzetállamokat!!!)!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.