"Propagandatörvény helyett elfogadást!" címmel tüntetés szerveződik a pedofiltörvény tervezett módosítása ellen - Városi Kurír

Sorting by

×

“Propagandatörvény helyett elfogadást!” címmel tüntetés szerveződik a pedofiltörvény tervezett módosítása ellen

Tüntetést szervez a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen hétfő este 6-ra a Kossuth térre, az Országház elé az Amnesty International. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg azután, hogy a kormánypártok több új kiegészítési javaslattal éltek a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagra vonatkozóan.

Hirdetés

A tervezett módosítások lényege

  • megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását,
  • az ilyen témát tartalmazó reklámokat is tiltva lennének
  • A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett, “bárcával” bíró szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

A szervezők azt írják, a tüntetéssel az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen tiltakoznak.

„Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival. (….) Ha nem teszünk valamit, diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának.

A tüntetés során természetesen igyekszünk biztonságos körülményeket garantálni, de arra kérünk, tarts megfelelő távolságot másoktól, és arra biztatunk, hogy viselj maszkot is. Fejeződik be a szervezők üzenete.

A pedofiltörvény egy tanár -Jocó bácsi- szemével….

Mit is kellene tenni? Hol is kellene javítani? Már az elején, a családban. Nem prűdnek kellene lenni, hanem nyílnak. Szülőknek, óvodapedagógusoknak, pedagógusoknak kellene elmagyarázni és megtanítani, mit szabad és mit nem. Megtanítani, hogy hol a határ. Mert sokszor csak jóval később eszmél rá az áldozat, hogy vele megtörtént, aminek nem szabadna. Sokszor otthon, templomban, edzésen, iskolában. Mert a gyerekek nagy része jól ismeri a zaklatóját…

Évek óta mondom, hogy baromi késő, hogy felsőben van szexuális felvilágosításnak csúfolt valami. Mert sok helyen az sincs. A méhecske és virág sztori meg már kevés. Nagyon kevés. Egészen kis korban kellene megtanítani mindenkinek, hogy a saját testével ő maga rendelkezik. És vannak határok, aminek nagyon élesnek, bátran meghúzottnak kellene lennie.

Végre szakítani kellene az áldozathibáztatással, hisz sokszor azért nem derül ki, mert még az áldozatnak kell bizonygatnia, mi történt. És sokszor az a vége, hogy igazából ő kereste magának a bajt. Mondjuk egy gyerek esetében ez nonszensz, ahogy azt korábban megírtuk.

pedofiltörvény

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.