Balhé a roma önkormányzatban: bukta az elnök a 800 ezres fizetését

Úgy tűnik, ínséges idők várnak az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökére, ugyanis Balogh János fizetését jelentősen megnyirbálta a cigány szervezet közgyűlése a múlt héten.

Az alelnökök sem jártak jobban, sőt!

A 24.hu értesülése szerint az elnök több mint bruttó 800 ezer forintos (azaz a nettó félmillió forintot meghaladó) fizetését körülbelül 70 ezerre csökkentették.

Továbbá döntés született az alelnökök fizetésének csökkentéséről is. Ők nagyságrendileg 300 ezer forintot kerestek eddig, ezután viszont meg kell elégedniük havonta körülbelül 50 ezerrel.

Szóba került a felmentés is

Több roma képviselő szerint is elfogyott a levegő az elnök körül, akit korábban Farkas Flórián leváltott romaügyi miniszterelnöki biztos emberei közé soroltak. Elmondták, a közgyűlés napirendjén lett volna az elnök tisztségéből történő felmentése is, ám erre azért nem került sor, mert az esemény több mint hat órán keresztül tartott, a képviselők egy része pedig nem ülte végig a maratoni találkozót. Így egy idő után nem volt határozatképes a testület.

Lehet, hogy megfosztják az Auditól

Figyelemre méltó, hogy az utolsó napirendi pontok közt szerepelt az is, hogy az elnököt esetleg megfosztják hivatali Audijától, valamint szerződést bontanak vejével, aki Balogh János sofőrje. Végül ezek nem történtek meg.

Az elnökre egyébként az utóbbi időben rájár a rúd, várhatóan fiktív számlázás miatt is felelnie kell a hatóságok előtt. De ez még nem minden: az ORÖ hivatalvezetője nemrég kizárta őt a saját irodájából is.

(Forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük