Bayer Zsolt 1994-ben – a Népszabadságban – Horthyról és rendszeréről 0 252

Bayer Zsolt

Ne higgye azt Bayer Zsolt egyetlen imádója sem, hogy az újságíró elvakult fideszessége előtt nem forgatta tollát. Bizony irkált, méghozzá azidőtájt nem is rosszul. Tette mindezt más hangnemben és más eszme mentén, mint most.


Bayer Népszabadságos idejéből…..

Vágó István közösségi oldalán osztott meg egy 1994-ben, amikor a Fidesz piacvezető “nagypártból” 7-8 százalékos “kispárttá” esett vissza, Bayer Zsolt akkori tárcaíró neve alatt közölt cikket:

“Ajánlom az 1994-es Népszabadság cikkét – és szerzőjét, Bayer Zsoltot! – Boross Péter, Schmidt Mária és eszmetársai figyelmébe. A jobb olvashatóság kedvéért az első bekezdés:

„Rögeszmémmé vált, hogy a most leköszönő koalíció

Horthy újratemetésekor vesztett el végképp mindent. Mert ugyan magára haragította a társadalom majd minden szeletét, mert nyelvhasználatában és hatalmi külsőségeiben úgy tett, mintha nem történt volna meg Magyarországon egyfajta társadalmi modernizáció, s mind a mai napig ismeretlen fogalom lenne a társadalmi mobilitás, mert nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy átestünk már egy kívánatos és egészséges szekularizáción, így pedig az autópályák felszentelése nem egyéb közröhejnél – tényleg, ne csináljunk Krisztusból bohócot! -, de ezek “apróságok”. Kenderesen veszett el végképp minden. A kormányzó sírjánál nyilvánult meg az új hatalmi elit azon szándéka, hogy az elmúlt negyven évet zárójelbe téve, Kádár diktatúráját Horthy embertelen és tisztára moshatatlan rendszerével “haladja meg”.


1998-ban már mert nagyot álmodni:

„Néha azt álmodom, hogy győztünk, és helyükre kerülnek végre a dolgok. Akiről kiderül, hogy bűnöző, elmegy a börtönbe […] A sajtó meg nem ül a sarokban, mint egy betojt kisdiák, és soha többé nem fenyegetnek meg újságírókat nagyon gazdag és nagyon befolyásos rohadékok, mint valami párás, züllött banánköztársaságban. És nincs többé előszobázás elképesztő alakoknál.”

(Falig érő liberalizmus, 138.o.)

Bayer ócska, piti, bér-antiszemita és bér-rasszista

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Kálmán László: Miért szégyellje magát Gerő?

Az ATV baromi semlegessége – ellenzéki mivolta? – tudatában egy nappal azután, hogy a kormánymédia felnyomta Kálmán Olgát közösségi oldalára …

aurora

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a 8. kerületi Auróra Közösségi Ház a Magyar Hírlap és a Pesti Srácok …

kover

Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, …

Tudjátok, én balga még mindig hiszek abban, hogy ősszel az ország jelentős részében a Fidesz jelöltjével szemben egy ellenzéki alkalmas …

Pin It on Pinterest