Bayer Zsoltné, Matusovits Andrea felel a nemzeti vérellátásért

Bayerné Matusovits Andrea vette át az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) irányítását, miután főnökét, Drexler Donát megbízott főigazgatót leváltotta Kásler, az új emberminiszter.

A tisztogatás haszonélvezője?

Kásler Miklós hatalmával élve igyekszik lecserélni az elődjéhez kötődőket, ami a mai rend jegyében tetemes tisztségviselőt jelenthet, hiszen csak az juthatott pozícióba, akit Lázár arra érdemesnek tartott. Élünk a gyanúperrel, hogy a szervilitás nagyobb súllyal esett a latba ennek megítélésénél, mint a szakmai rátermettség.

De ki is Bayer Zsoltné? – ha van, aki e nevet nem ismeri……

Az bizonyos, hogy ideológiailag rendben van, hiszen ura mellett elmaradhatatlan szereplője minden Békemenetnek. Az aneszteziológus–sportorvos Bayerné eddig az OVSZ általános főigazgató-helyettesként dolgozott, 2016-ban szinte Drexlerrel együtt érkezett a szolgálathoz. Mindketten szegediek, közös vállalkozásaikban éveket töltöttek együtt. Drexler a szegedi székhelyű On Duty Bt.-ben Matusovits cégtársa 2005-2015 között. (A cégben 2009-2010-ben csaknem 10 hónapig Bayer Zsolt is kültag volt.) 2008-2009-ben Drexler a már házaspárBayerék családi cégében, a Bayer-Matusovits Bt.-ben is viselt vezető tisztséget – írja a magyarnarancs.hu.

Drexlert 2012-ben kinevezték a kórházak központi beszerzéseit intéző fővárosi alapítású, majd az állam által lenyelt Egészségügyi Ellátó Központ Zrt. vezérigazgatójává. Az OVSZ-hez való távozásáig, 2016 szeptemberig itt dolgozott, és az igazgatóságban 2015-től Bayerné is helyet kapott. A doktornő a pozíciót 2017. februárig meg is tartotta amellett, hogy 2016. szeptembertől az OVSZ általános főigazgató-helyettesi feladatait is ellátja. Bayerné Matusovits Andrea továbbá magánorvosként is praktizál az Életmód Orvosi Központban, de a Sportkórház is munkatársai között tudja, legalábbis az Országos Sportegészségügyi Központ a sportolók szűréseit végző keretorvosainak névsorában is feltűnik az evezősök felelőseként. Ezen kívül, a Sportorvosi Központ internetes tájékoztatója szerint sportorvosként amatőr és profi sportolók vizsgálatával, prevencióval és gyógyító ellátással, teljesítmény felméréssel és optimalizálással foglalkozik rendelésein.

Háttér információk a tisztánlátásért

Az OVSZ egyik partnerének, a Vascular Plazma Kft.-nek a tulajdonosa, Faber-Szabó Ferenc volt Drexler esküvői tanúja, ahogy erről a Független Hírügynökség (FüHü) is beszámolt. A FüHÜ szerint a Vascular nagyot kaszál az OVSZ-szel kötött üzleten, a kilónként 23 ezer forintért átvett vérplazmát 110-120 ezer forintos világpiaci áron adja tovább feldolgozatlanul. A szerződést Drexler vezetése idején kötötték 2017. májusban, és még egy évig érvényes. (A vérplazma bizniszbe már Tiborcz István is belekóstolt, ennek hatását a FüHü részletezte.) Kétségtelen, a Vascular utóbbi éveinek teljesítményét lóugrások sorozatához lehet hasonlítani: 2016-ban kiépítette plazamavevő vidéki hálózatát, 2017-ben az előző évi 600 milliós bevételét 2 milliárd forinttal púpozta meg, miközben 2015-ben szerény 37 millióval nyitottak. A szemészi mellett közgazdász és marketinges diplomával is rendelkező Drexlert néhány héttel azután menesztette Kásler, hogy május közepén átadta az OVSZ új véradóállomását a Karolina úti központban.

Kerítés nem állta útját….

Matusovits Andrea aneszteziológusként végzett külföldi munkáiról a Délmagyar 2008. júliusban közölt egy írást „Kuvaitban kábít a szegedi doktornő” címmel. Az olvasók ebből tudhatták meg, hogy a királyi család kórházában vállalt munkát, ahol luxuslakás, szolgálati autó, sofőr és egy teljesen más, nyugodt világ várta. A beszámoló szerint a Barbie babának is hívott doktornőt a férfi kollégái a tenyerükön hordozták, a csodálatukat élvezte, nem voltak vele tisztességtelenek, szemtelenek. Az arab országbeli munkavállalását a több kereset miatt választotta, vallotta meg a lapnak. „Tizenkét év szegedi klinikai munka után úgy döntöttem, hogy elhagyom az aneszteziológusi pályát, és az üzleti világban próbálok boldogulni. Döntésemben elsősorban anyagi okok játszottak közre” – mondta Matusovits Andrea a Délmagyarnak 2008-ban.

(forrás: magyarnarancs.hu)

Tiborcz István újabb sötét és véres üzlete?

Rogánt reptették, most százmilliókat kaszálnak az egészségügyön

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük