Bemutatta új vezérigazgató-helyetteseit a Magyar Turisztikai Ügynökség - Városi Kurír

Sorting by

×

Bemutatta új vezérigazgató-helyetteseit a Magyar Turisztikai Ügynökség

A turizmus-vendéglátás ágazat szakmai szervezetei, a Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt partnerei is meghívást kaptak arra a kötetlen találkozóra, amelyen Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója bemutatta két új helyettesét a szakmának.

Hirdetés

Kettéosztották a szakmai munkát

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől négy év után távozó Könnyid László turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes felügyelete alá tartozó területeket kettéosztották, Jakab Zsófia marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként, Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként segíti a jövőben az MTÜ célkitűzéseinek megvalósítását – tájékoztatta Guller Zoltán a megjelenteket a Párisi Udvar Hotelben tartott szűk körű rendezvényen.

A vezérigazgató Könnyid László munkájára a jövőben is számít külső tanácsadóként.

„Zsófi feladata, hogy vendégeket hozzon, Ivett dolga a szakmai terület irányítása lesz” – tette közérthetővé Guller Zoltán a jövőbeni munkamegosztást.

Bődi Ivett felügyeli a turizmusszakmai igazgatóságot, benne a termékfejlesztést, a minősítéseket, a vendéglátást, a Tourinfom-koordinációt, továbbá a turisztikai üzletfejlesztés szakterületet. Jakab Zsófiához tartozik az értékesítés, a marketingtevékenység, a kommunikáció és a kutatásfejlesztés.

Bődi Ivett közel húsz éve dolgozik a szakmában

13 évig a Mellow Mood Hotelsnél szerzett szakmai tapasztalatokat különböző területeken, majd a Ramada by Wyndham Budapest City Center szállodaigazgatója lett. 2020-ban került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, ahol eddig a szálláshely és vendéglátás igazgatóságot vezette programigazgatóként.

Elmondta: nagy elismerésnek tekinti, hogy vezetőként koordinálhatja a Turizmus 2.0 stratégia által előremutató gondolkodással, egy átfogó stratégia mentén, innovatív eszközök alkalmazásával kijelölt utat. A jövőben nagy hangsúlyt kap a vendéglátás, az egészségturizmus, az üzleti és konferenciaturizmus, a szakmai képzés és az oktatás fejlesztése. Mérföldkőnek értékelte a turizmustörvény tavalyi módosításával életbe lépett fontos változásokat, köztük a szálláshelyek osztályba sorolásának egységesítését.

Magyar Turizmus Ügynökség
Guller Zoltán bemutatja az MTÜ két új vezérigazgató-helyettesét, Jakab Zsófiát és Bődi Ivettet. Fotó: MTÜ

Jakab Zsófia öt évvel ezelőtt került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amikor felkérték a divatipari stratégia megalkotására

Az elmúlt négy évben a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatójaként dolgozott, mely pozícióját a MTÜ vezérigazgató-helyettesi kinevezése mellett is megtartja.

Elmondta, hogy a Turizmus 2.0 stratégiában a fejlesztésközpontú gondolkodás mellett a jövőben a marketing és az értékesítés kapja a fő hangsúlyt. A stratégiai cél az adatvezérelt ágazatirányítás, célzott marketingtevékenységgel, adatelemzéssel fogják támogatni a szakmát és az iparágat. Már a 2021-es nyári és az őszi kampány is adatvezérelt volt (mindenkihez célzottan a számára legrelevánsabb információk jutottak el), többek között ennek is köszönhető az, hogy a 2021-es nyári időszak minden idők legjobb belföldi szezonja lett a magyar turizmusban.

Forrás: Turizmus.com

Turizmus-bukta, a pandémia megfertőzte az ágazatot is!

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.