Bödőcs Tibor úgy gondolja, jobb lejárató anyagot írt magáról, mint a propagandamédia - Városi Kurír

Sorting by

×

Bödőcs Tibor úgy gondolja, jobb lejárató anyagot írt magáról, mint a propagandamédia

Április elején jelentette be Bödőcs Tibor, hogy alkotói szabadságra vonul. Most a Népszavának azt mondta: ennek semmi köze nincs a rendszerváltás elmaradásához, vagy nem elmaradásához, már fél évvel ezelőtt jelezte, hogy ez bekövetkezik.

Hirdetés

A humorista nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Krasznahorkai Lászlóval állhatott egy színpadon

Bödőcs Tibor azzal magyarázta az alkotói szabadságot, hogy az aktuális standup-estjét már nem tudta volna folytatni: ha volt egy műsorral egy városban, akkor oda azzal már nem tér vissza. A humorista nagy kérdésnek tartja, hogy miként lehet a háborúról beszélni. Azt mondta, lehet, hogy kell másról is, mert az élet nemcsak ebből áll, de a háborúról hallgatni sem lehet.

Az interjú szerzője felvetette, hogy Bödőcs Tibor falujában, Búcsúszentlászlón a Fidesz jelöltje nyerte a választást, amit a kormánymédia úgy állított be, mintha a humorista szenvedett volna választási vereséget. Bödőcs Tibor szerint egy ilyen rendszer nem tud másban gondolkodni, csak barátban és ellenségben.

“Hiába mondom el a rendszer ellenzékének kritikáját Feriről, Márki-Zayról, Karácsonyról, Jakabról, Merkelről vagy Junckerről, azt már nem hallják meg.”

Bödőcs szerint ha az ember beszél a rendszer névadójáról, akkor ellenség lesz belőle

Azt mondta, próbáltak róla lejárató cikket írni, de épp előtte egy héttel csinálta meg a propagandamédia paródiáját, utána úgy hatott ez a próbálkozás, mintha önmagukat parodizálták volna.

Volt ennek egy diszkrét bája, de én jobbat írtam önmagam ellen Az igazság gyomrában című opuszomban, mint amit ők ki tudtak találni – fogalmazott.

Az interjúban kitértek arra is, hogy csütörtök este Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi közönségdíját Mulat a Manézs című könyvéért. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Krasznahorkai Lászlóval állhatott egy színpadon, akit az első könyvében parodizált – abba úgy válogatta a szerzőket, hogy kiket szeretne olvasni, újraolvasni.

Bödőcs Tiborral a Fókusz is interjúzott a közönségdíj elnyerése után

Forrás: Népszava / RTL.hu

Krasznahorkai László kapta a Libri irodalmi díjat, Bödőcs Tibor a közönségdíjas

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.