White rapper Bones a Dürer kertben debütált

Február 08-án este 19 órakor Bones (Elmo Kennedy O’Connor) első Budapesten debütáló koncertjére igyekeztem a Dürer kertbe.

Érkezésemkor láttam, hosszú sor áll, tehát ezzel nem voltam egyedül, sokan kíváncsian várták a Teamsesh frontemberének első fellépését. A 19 órai kapu nyitás után, majdnem egy órával később sikerült csak bejutnunk.

A kezdés még mindig váratott magára, különcsége itt is megmutatkozott, késéssel kezdte meg sajátos showját.

Szabadszellemű hozzáállással, ad hoc jelleggel rakta össze a tracklistát amibe bevonta a közönségét és azokat a számok szólaltak meg élőben amelyeket a rajongók szeretettek volna hallani.

A Deadboy Tour egyik állomásán, Budapesten is bebizonyította, hogy stílusa saját egyedi zenei műfaj hiszen egy nótájában a rock alapok és rap-zenei stílusok keveréke is megtalálható. Pont ettől válik egyedivé és ahogyan emlegetni szokták a zenei pályafutásában “az egyik legnagyobb underground művésznek” tarják.

Bizonyára ezért is van olyan népes rajongótábora.

Kívánságok között szerepelt többek között az Oxigen, Sodium, Calcium is melyek a népszerű számok listán előkelő helyet foglalnak el.

A Rocks első pár felcsendülő akkordját üdvrivalgással fogadták és együtt rappelték végig Th@kid-del. Majd jött a TheReturnOfThePimp, amely DeadboyTour2018 tarcklistáján szerepel és a szám elkezdésével a terem életre kelt és szimbiózisban együtt ugrált és rappelt Conorral.
A szám végén kommunikált a tömeggel és megkérdezte minden rendben van-e és a show elem részeként 3 palack vizet is bedobott a közönség soraiba amiket szétlocsoltak a szerencsések.

Érdekessége volt a koncertnek, hogy a Surrenderdorothy – whatcouldpossiblygowrong című számot pedig az akkor ünneplő születésnaposnak énekelte el a capella módban.

A közönség végig tapsolt és éljenezte az ünnepeltet és a szám végén óváció tört ki a teremben.

Minden születésnapos testvérnek és mindenkinek aki ezen a napon ünnepel szólt ez a nóta közölte Bones és megköszönte a gyönyörű és jó munkát.

Ez az interakció volt jelen egész koncert során.

Közvetlen volt, rengeteg pacsit kiosztott és a koncert végén a barátnőm, Domi sapkáját is elvette, amit nyújtottunk felé.

– Budapest csodálatos volt… Köszönöm – ezzel zárta a koncertjét.

– Mindenkiben van zene, még aki nem is ír dalokat, benne van a fejében a saját zenéje, csak nem próbálta meg lejegyezni – nyilatkozta.

Ő fejében lévő dalok sokaknak szerzett örömet és élményt azon az estén.

Köszönjük, mi is reméljük egyszer visszalátogat.

Nagy Katalin

Kapcsolódó:

Egy kis Amerika a Dürer kertben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük