Bródy János reméli, hogy Magyarország az Európai Unió tagja marad

Bródy János szerint nagyon valószínű, hogy a februári volt az utolsó Fonográf-koncert. Az Illés, majd a Fonográf énekes-gitáros-furulyás-steel gitáros-szájharmonikás-billentyűse, de legfőképp szövegírója december 10-én, az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata megjelenésének hetvenedik évfordulóján koncertet ad.

A Kossuth-díjas előadóművész a 24.hu-nak adott interjúban egyebek között ezeket mondta:

“Számomra az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének 1948. december 10-én elfogadott nyilatkozata – mint az az eszmény, amelynek elérésére minden népnek és országnak törekednie kell – egy nagyon fontos alapokmány, mondhatni sorvezető az életemben. Úgy gondoltam, hogy a magam módján – akárcsak 1971-ben, akkor egy oratóriummal, most egy koncerttel – hívom föl a figyelmet erre a dokumentumra. Részleteket még nem tudok a koncertről. Biztos, hogy lesznek az alkalomhoz illő dalok is, de nyilván azok a számaim is elhangoznak, amelyek nélkül a közönség csalódottan menne haza.”

“Remélem, hogy Magyarország kormányai a továbbiakban is fontosnak és jelentősnek tartják ezt a nyilatkozatot – amely egyébként természetesen beépült Magyarországnak, mint az ENSZ tagjának jogrendszerébe. Bízom abban, hogy Magyarország ugyanúgy tiszteletben fogja tartani az emberi jogokat, mint eddig.”

“Nagyon remélem, hogy szeretett hazám nem válik ki az EU-ból. Magyarország István király óta Európa része.”

A Ráadással tervezett koncertekről:

“…legközelebb július 28-án Veresegyházon. De előtte még kiruccanunk Amszterdamba, a hollandiai magyarokhoz koncertet adni. Kíváncsi vagyok, mennyire kínozza őket a honvágy.”

Bővebben a 24.hu-n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük