Bécs törölte az iszlámtérképet

Az Iszlámtérkép offline állapotba került. A  bécsi projekt a megjelenése óta sok kritikát váltott ki, -ezt a Városi Kurír is végig követte az elmúlt napokban- a felelősök átlátható dokumentációs pontként védték meg. Aslan professzor, aki tudományosan vezette az iszlámtérkép létrejöttét, most bejelentette a térkép végét. A honlapon már el sem érhető.

Tovább

Figyelmeztető táblák a bécsi iszlám mecsetek környékén – működésben az iszlámtérkép

Ahogy arról mi is beszámotunk hatalmas fezúdulást váltott ki pró és kontra az osztrák közéletben az az elképzelés, hogy jelöljék meg országszert az iszlám intézményeket, ez lenne az úgynevezett “iszlámtérkép”. Szerdán figyelmeztető táblák jelentek meg Bécsben a mecsetek és az iszlám egyesületek előtt a fenti térképre hivatkozva.

Tovább

Életveszélyes fenyegetést kapott a miniszter

Susanne Raab integrációs miniszter életveszélyes fenyegetést kapott a közösségi médiában. A kormányhoz tartozó politikai iszlám dokumentációs központja által a múlt héten bemutatott “iszlámtérkép” továbbra is borzolja a kedélyeket Ausztria szerte.  Susanne Raab minisztert is megfenyegették  már a közösségi médiában. A rendőrség magasszintű vizsgálatot folytat az ügyben.

Tovább

Tűzvész, drámai mentés a lángokból

Pénteken délután a bécsi hivatásos tűzoltókat a 3. kerületi Sebastianplatz egyik bérházához riasztották egy súlyos tűzvészéhez. Amikor  tűzoltók kiértek   egy lakás ablakán már lángok törtek ki. Amint azt a tűzoltóság szóvivője az oe24-nek meg is erősítette, “elkeseredett harcot folytattak a tűzzel mentés közben”.

Tovább

Itt van május elseje, azaz inkább Bécsben – retteg a rendőrség

A császárvárosban a mai napig nagy hagyománya van a május 1-i felvonulásnak. Náluk nem nullázta le a nap üzenetét, több évtizedes szocializmus. A járvány miatt azonban a hagyományos, Bécsi ünnepi felvonulás a városházánál idén csak online történhet. De azért…

Tovább

Hatnapos zárlat Húsvétkor Ausztria keleti tartományaiban!- Burgenland, Alsó-Ausztria és Bécs

Ausztria legfertőzöttebb keleti tartományaiban húsvétkor – április 1-jétől 6-ig – teljes zárlatot vezetnek be, hogy megelőzzék a kórházak koronavírus-osztályainak túlterhelését – jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerda este az érintett tartományfőnökökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Tovább

Fertőzötteken is tesztelik az orrspray-t, ami a koronavírus ellen is hatásosnak tűnik!

Pécsi és bécsi szakértők szerint is egyre több jel utal arra, hogy egy hazai forgalomban is kapható, allergia ellen használt orrspray hatásos lehet a koronavírussal szemben. A szerről már hónapok óta azt lehet hallani, hogy amolyan mellékhatásaként felveszi a versenyt a vírussal. Éppen ezért a gyógyszertárakban szinte mindig készlethiány van. 

Tovább