Ez történik Erzsébet királynő halála után az Egyesült Királyságban

Erzsébet királynő, bár hosszabb ideig uralkodott, mint nagy előde Viktória, mégsem várható, hogy neve, ahogy az a “Viktoriánus korszakkal” megtörtént, szintén egy korszakot jelöl majd, mégpedig azért, mert az ő fő uralkodói hivatása az volt, hogy elfogadtassa alattvalóival, hogy van élet a világbirodalmon túl is, és ez hibátlanául sikerült is neki.

Read more

Amit a karmáról és környzetéről tudni érdemes

A karma egy szanszkrit eredetű szó, melynek szó szerinti jelentése cselekedet, ezen túl az ok-okozat törvénye is megjelenik az értelmezésében. Az ok-okozat törvénye ismerős lehet számodra, hiszen ma már komolyabb és kevésbé komoly hangvételű beszélgetésekkor is elhangzik a kifejezés, hogy „ez bizony a karma”, vagy hogy „a tettünk most visszaszállt ránk.”

Read more

Hodosán Róza Solt Ottiliáról: Megmutattad, hogyan kell egy diktatúrában szabad, civil kezdeményezést létrehozni

Solt Ottiliáról halálának 25. évfordulóján: nehéz arról az emberről írnom, aki életem egy szakaszában számomra a legbiztosabb pontot, eligazodást, emberi tisztességet, szerető és meleg családot jelentette. Mégis nagy örömöt jelentett, hogy a II. kerületi önkormányzat egy teret nevezett el Ottiliáról, ami emlékeztetni fog másokat is, hogy egy különleges személy élt itt, a tér közelében.

Read more

“Honvédelmi hősiességek” a magyar 20. századból

Bár a kormány szerint a honfoglalás óta folyamatosan honvédő háborúkat vívtunk – közülük különösen említésre méltó az első, a kalandozások eseménysora -, az ember mégis azt gondolná, a 20. századból azért nehéz lelkesítő harcot kiemelni – az egyetlen 1956 kivételével.

Read more

Pin It on Pinterest