„Teljesen csonkra kifogytunk, szinte minden fa elfogyott…” – Tűzifa-kőr(kór)kép

Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón bejelentette hogy a kormány rendkívüli tűzifa programot hirdet. A bejelentés azonban egyelőre ígéret maradt: az erdészek szerint magánszemélyek még mindig nem vásárolhatnak tűzifát közvetlenül az erdőgazdaságoktól. Marad(na) a tűzifatelep, de….

Read more

Szanyi Tibor: a képlet egyszerű. Erdős vidékeken eső is van, ahol nincs erdőség, ott eső sincs!

Alighanem az ember az egyedüli élőlény a Földön, amely (pontosabban aki) minden intelligenciája dacára sincs kellően tisztában azzal, hogy mire jó a víz, az eső és mire nem. Személyes sorsomhoz tartozik, hogy tizenéves koromban kajakoztam a Dunán, húszas éveimben intenzíven windsurf-öztem tengereken és tavakon, harmincas éveimtől fogva pedig leginkább a gyerekeimet oktatom a vízek helyes használatára.

Read more

Vásárhelyi Mária egy eddig még fel nem vetett nézőpontja a kormány faírtás-rendeletéről…..

A magánemberek, a hozzáértők, a zöld pártok és szervezetek heves tiltakozását váltotta ki a kormány néhány napja kijött rendelete a tűzifa kitermeléséről. A kritikák szerint a jogszabály túl engedékeny a védett területeken történő fakivágásokkal szemben és a globális éghajlatváltozás közepette eleve orosz rulett felélni az árnyékot adó, vizeket megtartó erdőket.

Read more

A mostani nyár a hátralévő életünk leghűvösebb nyara, ennél csak rosszabb lesz!

Ha úgy érzi, hogy elviselhetetlen a kánikula, akkor téved! “Kijelenthető, hogy a mostani nyár a hátralévő életünk leghűvösebb nyara. Ennél csak rosszabb lesz, akár a szárazságot, akár a hőhullámokat nézzük − mondta Bart István energia- és klímapolitikai szakértő, az Energiaklub társelnöke a Népszavának adott interjúban

Read more

Közlöny van róla! – Nyugodtan vágd ki a fát, a kormány csütörtök este minden tilalmat eltörölt!

Gulyás Gergely a hatósági áras üzemanyag vevőkörének szűkítése mellett szombati tájékoztatóján azt is bejelentette, hogy elrendelik a tűzifa kivitelének tilalmát és a fakitermelés bővítését is. Orbán Viktor múlt heti bejelentése szerint az állami erdőgazdaságoknak meg kell vizsgálniuk, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni a hazai erdőkből. Nem váratott sokáig az ehhez szükséges kormányrendelet.

Read more

Tudja, mit csíp nagyon a Tiborcz-família? Hát az erdőt! – 1.100 millió vissza nem térítendőt kaptak családilag erdőtelepítésre!

Mielőtt rosszra gondolna bárki is, ezt a 1.1 millárdocskát nem az Orbán-féle ág mondhatja magáénak, hanem Tiborcz István, tesója Tiborcz Eszter és a felmenő, Tiborcz Sándor István. Ebből is látható, hogy az Orbánvő “von haus aus” természetkedvelő, ha nem is a túraútvonalak nagy haverja, de mindenképpen fa-barát.

Read more

Pin It on Pinterest