Kerítésen innen

„Teljesen csonkra kifogytunk, szinte minden fa elfogyott…” – Tűzifa-kőr(kór)kép

„Teljesen csonkra kifogytunk, szinte minden fa elfogyott..." - Tűzifa-kőr(kor)kép

Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón bejelentette hogy a kormány rendkívüli tűzifa programot hirdet. A bejelentés azonban egyelőre ígéret maradt: az erdészek szerint magánszemélyek még mindig nem vásárolhatnak tűzifát közvetlenül az erdőgazdaságoktól. Marad(na) a tűzifatelep, de….

Leállhatnak a magánerdészek, ha a hatósági ár alacsonyabb lesz, mint a piaci ár

Úgy tűnik, a kormány-ígéret ez esetben (is) meggondolatlan, lufi-szerű bejelentés volt, jól hangzott, párakat megnyugtatott, hiszen “bemondta a tv”, ám a valóság szembe megy a szólammal.

Számos Tüzép-telepen továbbra is hiánycikk a tűzifaan olyan telep, ahol egy hónapja nem kapnak árut a kereskedők.

A kormány egy hete hirdetett tűzifa programot azzal az ígérettel, hogy egy héten belül hatósági áras lesz a fa és, hogy közvetlenül az erdőgazdaságoktól is lehet fát venni. Eddig egyik ígéret sem valósult meg – derült ki az ATV Híradó riportjából A pásztói telephelyen semennyi tűzifa sincs, lassan három hete nem tudják kiszolgálni a vevőket.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Ez van….

„Teljesen csonkra kifogytunk szinte minden fa elfogyott , de hogy mikor kapunk arra nem kapunk választ!

– fogalmazott Sulyok János, fakereskedő. Az egyik baranyai erdész szerint most kezd beindulni a brutális mennyiségű fakitermelés, de ahhoz hogy feltöltsék a telepeket még több hétre lesz szükség.

„Most kezdődtek el a véghasznosítások a magán szektorban és az állami erdészeteknél is most kezd képződni egy nagyobb mennyiségű fatömeg. Javult a helyzet de még mindig nem tudjuk teljesen kielégíteni a vevőket”

– mondta Begovácz Zoltán, erdész.

Ársatyesz, Te drága?

„Egyelőre az erdőgazdaságoktól ma még nem vásárolhat magénszemély faanyagot, én pedig azt gondolom nekik elsősorban az önkormányzatokat illetve a szociális tűzifa programot kellene kielégíteni utána jöhetnek az egyéb vásárlók„

– nyilatkozta Gabnai Ernő, erdészeti tanácsadó. Az ársapka bevezetését is megígérte a kormány erre hétre, egyelőre azonban erről sem jelent meg semmilyen információ a magyar közlönyben.

Sokan megvették a téli tüzelőt, azonban vannak akik még kivárnak, hogy a kormány hova helyezi el azt a bizonyos ársapkát és mennyiben maximálja a tűzifa erdei köbméterét. Azonban ha ez a bizonyos ársapkás ár alacsonyabb lesz, mint a mostani piaci ár akkor a magánerdészek befejezik a kitermelést, mert azt mondják, hogy nem akarnak veszteségesek lenni nem akarnak mínuszt termelni az ársapka miatt.

Mindeközben…..

Szombaton jelent meg a messze nem egyedülálló hír, hogy

Bajban van a pacsai önkormányzat. A település vezetői úgy számolnak, hogy a teljes iparűzési adó bevételüket elviheti a közvilágítás számlája. A község alkalmazottai ezért most fát gyűjtenek, hogy így csökkentség a költségeket.

(Pacsa város Zala megye Zalaegerszegi járásában, a Pacsai kistérség központja, Zalai-dombságban, a Zalaapáti-hát területén. A „Pacsa” településnév egy barátságos zalai kisvárost idéz, segítőkész lakóival, rendezett környezetével, amely méltán híres múlttal is rendelkezik a magyar futball történetében, de a sport terén megemlíthető a magyar hagyományokat őrző íjászat és a természetes környezetben található, igazi feltöltődésre alkalmas Horgásztava is – mutatta be települését Kelemen Tamás polgármester.)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

 • Vatikáni rájder is részt vett az országúti kerékpáros világbajnokságon
  Bár Don Matteo mindenhová kerékpárral ment, az mégis igazi kuriózum, hogy az idei országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a 40 esztendős Rien Schuurhuis a Vatikán színeiben állt rajthoz.
 • Karma-válsághelyzet ellen itt az 5 módszer, amitől fellélegezhetsz!
  Ha pozitív energiát szeretnél létrehozni az életedben, akkor az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod. Éld így az életed, és meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz! Mindannyian azt kapunk, amit adunk, vagyis az általunk kibocsátott energia visszaszáll ránk. A Világegyetem törvényeit nem tudjuk megváltoztatni, csupán annyit tudunk tenni a “karmánk érdekében”, hogy pozitív életet élünk, annak érdekében, hogy azt kapjuk vissza.
 • Mel Gibson emelte Novák Katalin presztizsét, vagy fordítva? Ki vitte a fotóst?
  Ahogy Orbán Viktornak “leszervezték” a Schwarzenegger-randit, vagy a Chuck Norris találkát, úgy Novák Katalin sem maradt konzervatív/jobboldali/abortuszellenes filmsztár-fotó nélkül.
 • Magyar György: Semjén doktor törvénymódosítása semmit nem bíz a véletlenre
  Létrejöhet az elvileg független Integritás Hatóság, amelynek feladata például az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, a jogsértések megakadályozása, leleplezése. Erre azonban van már néhány elvileg „független” szervezet, ilyen például az ügyészség. Mitől lesz jobb a helyzet, ha – az EU-s pénzek elherdálásának elkerülése érdekében – Semjén-javallatra létrejön egy újabb kormányzati hivatal?
 • Szijjártó Péter ismét lágyékon rúgta az Uniót – Mire ez a nagy kapálódzás?
  Szijjártó Péter úgy szerint vitán felül áll, hogy amerikai gazdaság nyer ezekkel a szankciókkal, hiszen míg az EU gazdasága recesszió felé tart, az Egyesült Államok gazdasága – többek között az ottani alacsonyabb energiaárak miatt – egyre versenyképesebbé válik.

About Author