Ujhelyi: a Fidesz miniszterelnöke nagy zsugás, most is elbábozza az együttműködő kormányfőt, de változott a lapjárás!

Magyarország egyre nehezebb gazdasági helyzetbe szorul, ezért rendkívül nagy szükségünk van a befagyott uniós források mielőbbi lehívására. Ennek érdekében kiemelten fontos, hogy a magyar kormány a lehető leggyorsabban kompromisszumra jusson az Európai Bizottsággal. Az, hogy már idáig húzódott az eljárás és máris 300 milliárd forinttól elestünk, kizárólag a kormányzat hibája és felelőssége – kezdte szokásos vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István, az Európai Parlament képviselője.

Read more

A Fidesz-kormány uniós vétója és a bumeráng-effektus – Varga Judit amazon-üzemmódban “brüsszelezett-ellenzékezett”, majd maradt minden a régiben….

Nagy többséggel fogadta el az Európai Parlamenti mai plenáris ülése azt az dokumentumot, amely a globális minimumadó kivetése kapcsán emelt tagállami vétóról foglal állást – tudósított Brüsszelből Ujhelyi István képviselő közösségi oldalán. Varga Judit amazon-üzemmódba kapcsolt és kivont vádaskodással válaszolt azoknak, akik írnak-olvasnak a magyar világnyelven, vagyis hazai használatra.

Read more

“…ez akkora szemétség, mintha én posztoltam volna…” – reagált Ceglédi Zoltán Varga Judit eufórikus hétfő reggeli posztjára

Varga Judit hétfőn reggel hangzatos, ám minden konkrétumot nélkülöző, viszont az igazságtartalommal kevéssé teletűzdelt poszttal örvendeztette meg a hétvégi bulvárhírek után végre valami “újra győztünk”-ízű hírre vágyókat.

Read more

Az Európai Ügyészség teszi a dolgát: rendőrök vitték el a volt bolgár miniszterelnököt az EU-s pénzek ellopása miatt

Néhány órával azután, hogy Bulgáriába érkezett Laura Codruta-Kövesi, az Európai Unió főügyésze, őrizetbe vették Bojko Boriszov volt bolgár miniszterelnököt csütörtök este Szófiában. A gyanú szerint a jobbközép GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt vezetője visszaéléseket követett el európai uniós forrásokkal a mezőgazdaságban, az építőiparban és közbeszerzéseknél.

Read more

Hoppá! Házkutatást tartott Magyarországon az Európai Ügyészség

Öt országban, köztük itthon tartott házkutatásokat az Európai Ügyészség nemzetközi áfacsalás miatt. Egy 14 millió eurót, azaz mintegy ötmilliárd forintot meghaladó értékű, nemzetközi áfacsalás felderítését célozta a Németországban, Hollandiában, Szlovákiában, Bulgáriában és Magyarországon tartott házkutatás.

Read more