Cseh Katalin: a kormány nem mond igazat

Csütörtök este a Momentum Mozgalom közleményt adott ki arról, hogy igenis felmerült a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti tárgyalásokon az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, sőt még most is napirenden van.

Erről a Momentum politikusa számolt be a Facebook oldalán

Johaness Hahn, a költségvetésért felelős uniós biztos, ma azt mondta Cseh Katalin, momentumos EP-képviselőnek, hogy igenis rengeteget beszéltek a magyar féllel az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, annak ellenére, hogy a Fidesz állította, hogy sose volt szó róla.

Cseh Katalinnak az Költségvetési Ellenőrző Bizottság mai meghallgatásán nyílt lehetősége kérdezni a bizottságot a magyar kormánnyal történő tárgyalásokról. és megtudta, hogy a költségvetésért felelős uniós biztos szerint “továbbra is napirenden van az Európai Ügyészség”.

A Momentum politikusa szerint ez ismét leleplez egy fideszes hazugságot, hiszen a kormány képviselői az elmúlt időszakban kórusban zengték, hogy az uniós fél részéről nem merült fel az Ügyészség.

Cseh Katalin hozzátette, hogy ennek tükrében érthetetlen, hogy miért van szükség egy teljesen új hatóság létrehozására, amelynek ugyan még a létrehozó törvényét sem fogadták el, de a vezetői testület tagjait már elkezdték összeverbuválni.

“Gulyás Gergely ma arról beszélt, “egy korrupcióellenes intézményt nem lehet egyik napról a másikra létrehozni ? pontosan, de egy létezőhöz csatlakozni igen”

– zárta bejegyzését Cseh Katalin.

Friss híreink