265.000 milliót bukott Magyarország 2022-ben a Putyin-gázon – Önnek nem hiányzik a magyarázat?

Míg a 2021-ben Magyarország a leszállított, 5,9 milliárd köbméter orosz gázért összesen 544 milliárd forintot fizetett ki, addig a 2022-es, több mint negyedével kisebb adagért közel négy és félszer többet, összesen 2,4 ezermilliárdot – számította ki a Népszava a holland gáztőzsde, a TTF mértékegységei alapján.

Read more

Kanyarban előztünk, ahogy szoktunk, míg a horvátok –szegények- elpepecseltek az euróval

Na, végre! Eddig sokan attól tartottunk, hogy kaput, finitó, nekünk végképp meszeltek. Merthogy, ha a menetrendszerű buszból a teljesen lüke – tán sosem volt normális – sofőr kilopja a motort, a kanyarban kiköti a féket, odaláncolja magát a kormányhoz és a szakadékban zuhantunkba azt üvöltözi rengő tokával, hogy mindezt értünk teszi, és dőljünk hátra nyugodtan, mert ez nem más, mint romantikus út a csillagokba, az az álmoskönyv szerint kínos véget tud csak érni.

Read more

A tanár-diák tüntetésről nem, a szankciókról, a lehetséges ársapka-bővítésről, az unió hibás döntéseiről annál többet beszélt Orbán a Kossuthon

„Mindenki idegesebb volt a szokásosnál a legutóbbi brüsszeli csúcson” – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádiónak adott interjúban péntek reggel. Szerinte a józan ész azt diktálja, hogy béke legyen Oroszország és Ukrajna között, ez pedig előbb-utóbb teret nyer Nyugaton is.

Read more

Pacalmackóm! Hol van az a régi, keménykötésű bajnok…? – Ilyen, amikor Németh Szilárd véletlenül 2-őt lapoz a szakácskönyvben

Németh Szilárdról köztudott, hogy a hagyományos, nemzeti, zsíros ételek nagy barátja, így kissé meglepő posztot tettek ki a közösségi oldalára: a nem égő tűzhelyen kagylóval telt serpenyő felé nyúlkált fakanalával. Követőitől kapott is apait-anyait….

Read more

Rab László: kussolásra épül az egész ország – Zsúlok, avagy füstölgés az önkéntes benyalókról

Az ember végül egyedül marad a nyavalyáival. Április 3-án minden eldőlt, meg lett hosszabbítva ez a tetves diktatúra. Azóta tipródom, látom, hogy az édes összefogó ellenzék elszállt, így aztán könnyedén lehet már velünk kísérletezni. Rab László szŰrreál összefoglalója a 29-es hétről.

Read more

Pin It on Pinterest