Mi történt Müller Cecíliával, hova lett a régi nyunyókázós nagyiüzemmód?

Az országos tisztifőorvos mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Müller Cecília közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme. A tisztifőorvos hangneme a továbbiakban is katonás maradt, sehol a rá eddig jellemző szervilis nyugtatgatás, annak helyét az ijesztgetés vette át. Nem lehetne egyszer, csak egyszer simán tárgyilagosnak és hitelesnek lenni?

Tovább

Kásler Miklós riasztó jóslata, döbbenetes számokat emleget a miniszter

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, és ha nem jön újabb mutáció, valamint nem nő jelentősen az átoltottság, akkor a csúcsán 13 ezer is lehet a napi fertőzések száma, 8-9 ezer kórházban ápolttal és napi 200 halottal. Szükség lesz negyedik oltásra, amivel az egészségügyi kormányzat is számol – mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Tovább

Kormányzati állítások és a makacs tények – Tájékoztatás és tájékozódás

Irtó büszke vagyok magamra. A minap a nagy nyilvánosság előtt panaszkodtam portálunkon, hogy egyes sorstáraimtól eltérőn én nem kaptam levelet a miniszterelnök-pártelnök úrtól (azt a postát hiányoltam, amelyben pénzt kért a Fidesz kampányára). De most mintha újra felkerültem volna a fontos címzettek listájára: e-mail érkezett gépemre a Kormányzati Tájékoztatási Központtól (KTK).

Tovább

Napló Hungarikum 19. – Mindennapok hordaléka

Ma csak úgy összejöttünk, ahogyan összejöttek a hírek is, amelyekhez kötődve megkívántatik néhány emlékező szó a naplóban. A Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártja megtartotta az új év első taggyűlését. Igaz, a törzstagság fele távol maradt (hitvesemnek egy időre elege lett a sör minőségének ellenőrzéséből), de a kültagok elkötelezett párttagokként szép számmal készen álltak a közélet mindennapi hordalékának megvitatására, és egy ellenőrző kör végigfutására – azzal a szilárd megkötéssel, hogy Hasek emlékezetére sehol sem iszunk három sörnél többet.

Tovább

Vásárhelyi Mária: éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam….

Éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam. Először a “nemzetidegen”, “profitorientált”, “gonosz” multi, az RTL Klub éjféli köszöntőjénél időztem egy kicsit, ahol a covid-járvány közel 40 ezer áldozatára, az orvosokra, ápolókra és a járvánnyal küzdő hétköznapi emberekre emlékeztek az elmúlt évből, utána egy fejér megyei kórház egészségügyi dolgozóinak énekkara, fehér ruhában, elénekelte a Himnuszt.

Tovább

Ennyit Orbán “nekem a magyarok az elsők” dumájáról: 5 milliárd forintnyi PCR-tesztet semmisít meg a kormány!

“Mivel legalább a családtagjaimmal szeretnék találkozni, ma újra elmentem ellenanyag szint mérésre. Miután kifizettem újabb 9 ezer forintot és a vérvételre vártam, megtudtam, hogy a magyar kormány eddig 5 milliárd ft(!!!) értékű tesztet semmisíttetett meg 200 millió forintért, mivel a teszteknek lejárt a szavatossága. Mindeközben – egész Európában egyedülálló módon – nálunk tízezreket kell fizetni a magánszemélyeknek a különböző tesztekért. És a 9 ezer forintos teszt eredményére 10 napot kell várni. Addigra akár meg is lehet halni. Ismét kérdezem: Tényleg ennyire hülyék vagyunk?”

Tovább

Levegőt! Az orvosi kamara drámai hangú felhívása a kormányhoz

A COVID járvány negyedik hullámának mai napján (11.17) a hivatalos adatok szerint a napi új fertőzöttek száma: 10265, elhunytak száma: 178. Kórházi ellátást igénylők száma: 5852 (+41), közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 565 (+20), aktív fertőzöttek száma: 115383 (+8789), és a számok meredeken emelkednek, a járvány tombol. olvasható az Orvosi Kamara honlapján.

Tovább

Feladták a leckét a csehek Orbánnak

Úgy látszik a V-4-ek közül a magyar vezetés, a leggyávább és koncepciótlanabb. Orbánék mindent a jövő évi választási esélyeik tükrében szemlélnek, így a járvány elleni védekezés lehetőségeit is. Rettegnek minden komoly lépéstől. Nem úgy például a csehek. Lenne mit tanulni tőlük.

Tovább

Juszt László keserű számvetése – “Te tetted ezt, király”

Az utóbbi években Juszt László szinte valamennyi közéleti jóslata valóra válik, még ha bármilyen sötét is az. A televíziós -nem visz rá a lélek a múltidő használatára, nekünk Juszt mindig is televíziós marad- időről időre utólag is szembesíti a hatalmat és a társadalmat igazával.

Tovább

A járvány alatt a cégek “lenyúlhatják” oltatlan dolgozóik bérét – egy gyáva kormányzati döntés következményei

Éjszaka megjelent a kormányzati döntés eredményeként a legújabb járványügyi rendelet, ami a munkadókhoz delegálja annak jogát, hogy ne csak megkövetelhessék dolgozóitól a beoltottságot, de szankcionálhassák az ezt megtagadókat, méghozzá a zsebükön keresztül. Első körben hosszabb fizetés nélküli szabadságra küldhetik a renitenseket.

Tovább

Utca embere kitálal! – Egy dühöngő orvossal a liftben….

Talán feltűnt, hogy hónapok óta nem küldtem levelet a szerkesztőségbe, ennek oka sajnos nem az, hogy életem(tünk) egyenesbe jött, éppen ellenkezőleg annyi baj ért, hogy eszembe sem jutott egyet kiragadni. De ami tagnap történt az olyan szürreális volt, hogy nem bírom ki, hogy meg ne osszam,  vezeti fel nekünk küldött üzenetét állandó levelezőnk az utca embere.

Tovább

Megvan a szupertitkos magyar járványügyi statisztika! – Kásler prof -tudattalanul, de- hathatósan működött közre!

Hónapok óta kérik a kormányt a szakemberek, hogy tegyenek közzé pontosabb járványadatokat, amikből tágabb képet kaphatunk a helyzetről, ám egyelőre nem történt ez ügyben előrelépés. A virológusok különösen azt szeretnék, ha lenne statisztika arról is, hogy hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek és az elhunytak száma.

Tovább

Októberben indul be igazán a járvány – Rusvai Miklós figyelmeztetése

Miközben a kormány minden féle elővigyázatosságot sutba vetve nem rég tízezreket engedett az Eucharisztikus kongresszusra, most pedig a vadászati kiállítással teszi ugyan ezt, a világon szinte mindenhol megszorításokat jelentenek be, mert nyakunkon a járvány negyedik hulláma.  Mit mond Rusvai Miklós virológus?

Tovább

Mit nem ért Semjén és csapata? Ki mer idejönni az Eucharisztikus Kongresszusra ilyen járványkezelés után?

Olvasom, a Respublikán, hogy csodálkozik a kormánysajtó és a mögöttük állók, hogy miért lett minden idők egyik legkevésbé látogatott Eucharisztikus Kongresszusa a budapesti. Megy a magyarázatgyártás ezerrel, bár helyesebb lenne magyarázkodást írnom.

Tovább

Visszatértek a katonák a kórházakba! – És az orvosok, nővérek?

Hétfőtől a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban – írja a Telex a Honvédelmi Minisztérium közleményére hivatkozva. A katonák az ország különböző pontjain, mintegy 23 kórházban segítik az egészségügyben dolgozók munkáját.

Tovább