“…nukleáris rulett, amit a kormány játszik…” – Paks2 botrány: törésvonalra akarják építeni az erőművet

Az osztrák kormány megrendelésére készült szakértői tanulmány szerint a paksi telephely a magyar szabályozás és a nemzetközi ajánlások alapján nem alkalmas atomerőmű létesítésére – írta két éve Jávor Benedek közösségi oldalán.  Hétfő reggel publikáltak egy friss a jelentést, amelyben az ausztriai szakértők továbbra is kétségesnek tartják az erőmű telephelyének alkalmasságát.

Jogállamisági eljárás: nagyobb baj van, mint gondoltuk!

Kezembe került Johannes Hahn költségvetésért felelős biztos július 20-i keltezésű levele a Biztosi Kollégiumhoz – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Jávor Benedek, Budapest Brüsszeli képviselője. Ebben Hahn már júliusban felhatalmazást kér, hogy a magyar kormánynak a jogállamisági eljárásban eljuttatott nem kielégítő válaszai miatt értesítse a magyar felet a szankciók alkalmazásának szándékáról.

Jávor Benedek: az Ukrajna elleni orosz agresszióval a Paks2 projektnek vége!

Hogy az Ukrajna elleni orosz agresszióval a Paks2 projektnek vége, az mára a kormány számára is nyilvánvaló kell, hogy legyen. A bevezetett pénzügyi (a paksi projektet finanszírozó VEB Bank tiltólistára kerülése) és technológiai export-import korlátozások csakúgy, mint az általános geopolitikai kockázatminimalizálás jegyében az orosz együttműködések felszámolása mind politikailag, mind praktikusan megvalósíthatatlanná teszik a beruházást – vélekedett közösségi oldalán Jávor Benedek.

Előválasztók, ugye nem esünk egymásnak, nem játszunk a Fidesz-kottából? – Jó napot kívánok hölgyek-urak, ez a demokrácia!

Jávor Benedek, Budapest Brüsszeli Képviseletének vezetője közösségi oldalán annak a véleményének adott hangot, hogy szerinte ha képviseltették is magukat fideszes szavazók az ellenzéki előválasztáson, hogy meghekkeljék az eredményét, nem lehettek annyian, hogy érdemben befolyásolhassák azt. A némileg felbőszült kommentek elolvasása után érdemes a kizárólag Dobrev Klárában hívőknek pár lépést hátra lépni és végig gondolni, hogy mi is a cél.