Készül az új 30.000 forintos, mit gondol, kinek a képe kerül rá?

Közzétette a Magyar Nemzeti Bank, milyen érméket bocsát ki 2023-ban. A 200 éves Himnusz és Petőfi is szerepel majd az új pénzeken. Az utoljára a tízforintos bankjegyen szereplő költő születésének évfordulójáról 30 ezer forintos ezüstérmével emlékeznek meg – írja a Bank360.hu.

Bodnár Zoltán: a törvénysértő káoszkormányzásról….

Nem lehet sikeres az a gazdaságpolitika, amelyben a kormány hatáskörébe tartozó fiskális politika és a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe tartozó monetáris politika szembe megy egymással, azok ugyanis ilyképpen kioltják egymást – írta meg summás véleményét Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter közösségi oldalán.

A bölcs folyton kételkedik, de Parragh iparkamara-elnök nem: az élet mindig minket igazol…..

A jegybank szerint Parragh László felelőtlen, szakmailag hibás kijelentéseket tesz. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nem hagyta szó nélkül a fentieket, a Hír Tv-nek adott interjújában többek között -mert mindenhez (is) ért- erre is reagált.

“… Jól van ez így. Legalábbis szerintünk, a nép szerint. Ha nem így lenne, tennénk ellene valamit…”

Arról az abszurdról már beszámoltunk, hogy “felsőbb utasításra” a rendőrségnél nem csak fűteni nem lehet egyelőre, de telefont tölteni, vizet forralni sem. Új eset Orbániában, hogy a katasztrófavédelem berkeiben sincs ez másként. A lényeg: a Karmelitában és az MNB-székházban ebből nem éreznek semmit, a nép pedig a füle botját sem mozdítja…..

“Jóléti vízfelület”, avagy, hogy csordogál a Balaton a Jegybank-üdülőhöz – 2022, Magyarország

Még javában zajlik az építkezés a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Konferenciaközpontjánál, de az már látszik, hogy komoly változások vannak az egykori MÁV-üdülő területén. A 24.hu-nak tűnt fel, hogy az ingatlanra bevezették a Balaton vizét, ami egy kibetonozott csatornán keresztül egy medencére emlékeztető lépcsőzetes betonteknőben végződik.