Hogy mitől hízik a 4iG-kisgömböc? – A mi pénzüktől és a kormány jószándékától…

Hétfőn délelőtt Hadházy Ákos független képviselő vetette fel a lehetőségét annak, hogy a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő kormánykegyelt 4iG év eleji nagybevásárlásra készül és már kosarába tette a Digi-t szőrőstől-bőrőstől. Délutánra tényként közölték, hogy az üzlet megköttetett és a pénztártól való távozás után….

Tovább

Napló Hungarikum 16. – Mi hír van házunk táján? Több semmi, mint valami….

Amint talán már említettem, a naplóírás egyik kellemes részlete, hogy szerzőként magam dönthetek arról, mi kerüljön a legfrissebb hírek közül a naplóba a kíváncsi olvasók és az utókor örömére. Magyarországon ugyanis a hírek rangját nem a bennük foglalt tények súlya határozza meg, hanem az, hogy mely forrásból, mikor, ki, mely orgánum, milyen terjedelemben és részletességgel tárta őket a közönség elé.

Tovább

Orbán valamelyik szája leszólt? “A kormány „fenyegető üzenetet” küldött a bank vezetésének, hogy „nem lesz ez így jó” – véli a MNB volt alelnöke

Hányat is írunk? 1950-es éveket? Ja, nem 2021-et, ami sokban hajaz az “átkosként” emlegetett pártállami időkre. Csak nem ott tartunk újra, hogy az aktuális pártközpontban döntenek arról, hogy ki milyen pozíciót tölthet be és meddig és a “kormány” végrehajtja azt? Nagyon úgy tűnik, hogy de!

Tovább

Matolcsy Ádám köre mindent visz

Ismét a Matolcsy Ádám barátjaként is ismert Száraz István, illetve cége, a Frank Digital Kft. lett a befutó a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs megatenderén. Az Opten szerint nyolc főt foglalkoztató vállalkozás láthatja el a Matolcsy György jegybankelnök által vezetett MNB kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatokat idén és jövőre. A megbízás keretösszege nettó 3 milliárd forint, a szerződés ennek kimerüléséig vagy 2022. december 31-ig hatályos.

Tovább

Portfolio.hu: itt a nagy bejelentés! Kedvezményes zöld lakáshitelt vezet be az MNB – Kis lépés a jegybanknak, nagy lépés az emberiségnek!

Legfeljebb 2,5%-os, végig fix kamatozású, lakossági ügyfelek által legalább BB besorolású új lakások vásárlására vagy építésére felvehető lakáshitel bevezetését tervezi 2021 októberétől a Magyar Nemzeti Bank.

Tovább

Orbánék csődje mindannyiunkat meggyötör majd – Lapzsemle

Heti lapzsemle a magyar gazdaság fölött gyülekező sötét felhőkről. Sok fideszes nyugtatgatja magát azzal, hogy „Orbánék legalább tudnak kormányozni”, és, legalábbis szerintük, senki más. Tényleg? Miféle kormányzás ez? És mi jöhet még? 

Tovább

Önt megkérdezték? – 54.000.000.000.- forintból (jól látja, ez 54 milliárd) újítja fel a köz -Ön, meg Ön, meg Ön- az MNB székházat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megkezdte Szabadság téri székházának teljes rekonstrukcióját, az 1905-ben átadott műemléki épület felújításának költsége 54 milliárd forint – közölte az MTI jegybank bejelentése alapján.

Tovább

Magyar György: Nem kell besza(…)ni, különben el leszünk taposva

Alapvetően az ügyészség helyzetéről kérdezték a Magyar Liberális Párt békéscsabai szervezetének rendezvényén Magyar György ügyvédet, s a mindvégig visszafogottan nyilatkozó szakembernél egyszer csak elszakadt a cérna. A független ellenőrző intézmények és a sajtó kormány alá rendelésére vonatkozó kérdésre kibukott belőle: „nem kell besza(…)ni, mert ha azt látják, hogy be vagyunk, el leszünk taposva”.

Tovább