Szombat reggeli lehangoló piac- és élelmiszerbolt körút – Játszódik 2023. január 21-én, Magyarországon

A szokásos ma reggeli piac- és élelmiszerbolt körutam során ilyen lehangoló miliőt talán még sosem láttam. A gazdagréti termelői piacon lézengtek az emberek, a szokásos tömeg helyett talán, ha 15-20-an voltak. Sorban állás sehol, kivéve a maszek hentest, akinek kitűnő készítményei vannak elfogadható árakon – írta le tapasztalatát a közösségi oldalon egy szombati vásárló.

4.000.- forint kilója… Mit gondol, miről lesz szó?

Mostanság, amikor mindennek naponta változik az ára, nem egyszerű dolog kitalálni, hogy melyik termék tart a kilónkénti 4.000.- forintos határnál. Kenyér? Az talán még nem. Csirkemell? Az nem lehet, hiszen rajta ársatyesz van, aminek hatására nem-igen kapható, viszont van helyette tanyasi változat, de az is megáll 2.500 körül, szóval az sem lehet a megoldás. Ne gondolkodjon tovább, itt a megfejtés…..

Holoda: az EU beavatkozásának szándéka elég volt ahhoz, hogy a piac elkezdje magát szabályozni, akár érti ezt Orbán Viktor, akár nem

Holoda Attila energetikai szakértő szerint az már látszik, hogy a korábbi pánik ellenére ezt a telet Európa könnyen átvészeli, az árak is visszatértek a korábbi mértékre, így Magyarországon is novemberben, decemberben már jelentősen csökkenhet a fogyasztói ár, bár azt nem tudjuk, mik Orbánék terve. Európa beavatkozik, ha a gáz- és az árampiacon kilőnek az árak, és ez a szándék elég volt ahhoz, hogy a piac magát elkezdje szabályozni akár érti ezt Orbán Viktor, akár nem.

Gyerek, kaja-pia, nyugdíjas – Lázár János nem bízta a véletlenre

Lázár János -jelenleg építésügyi és beruházási miniszter- nem “egy-ügyű” politikus, amellett, hogy a parlamenti bársony székben dönt milliárdok sorsáról, nem hanyagolja el (volt) választókörzetét sem. Ki tudja, mit hoz a jövő? – gondolhatja a közszolga, mivel hétről hétre hétvégenként “emberarcúvá” avanzsál: piacozik és falunapon múlatja az idejét. Ilyenkor előkerülnek az ehhez elengedhetetlen kellékek: mosolygós kisgyerek, vélemény-vezér kisnyugdíjas, foci, néha egy-egy hűséges kutyus. Nem volt ez másként most sem.

“Nem ugorhatunk arra a részre, amikor Lázár János lesz a miniszterelnök?” – A miniszter -és a stáb- piacozott egyet….

Elképzelik a szitut, amikor a Lázár család csütörtök este összeül és kitalálják, hogy mi lesz a hétvégi menü. János azonnal jelentkezik, hogy majd Ő elintézi a bevásárlást, hiszen él-hal egy kis péntek hajnali piacozásért. Nyomban kapja is a szolgálati telót és odaszól az “illetékes elvtársnak”, hogy diszponáljon egy stábot,

Már a fideszes “kishalakat” is odadobják koncnak, a regnáló “cápái” közben vígan gazdagodnak tovább!

20-30 millió, azt gondolja, hogy “potom összeg”? Pedig, ha megszorozza a többezer kicsi falu számával, akkor már tetemes mennyiségű közpénzre rúg a végeredmény. Egyébként ez az összeg -amikért a “kishalak” felelősek- sokkal elképzelhetőbb mennyiség, mint a milliárdok a rengeteg nullájukkal. Az megfoghatatlan, ez mindannyiunknak “emberközeli”. Hadházy képviselő nem először számol be “piacépítés” címszó alatt kis településeknek kiutalt milliók kétes elköltéséről.