Jó sokat repkedtél a mi pénzünkön, hogy ezt a kamu dumát leírhasd! – szemelvények Szijjártó „de ügyes vagyok”-bejegyzése hozzászólásaiból

Szijjártó Péter „hatalmas sikersztorival” állt elő közösségi oldalán, amit természetesen Ő vitt végbe és az is egyértelmű, hogy innentől kezdve mentve a haza – már megint. Olvasói közül sokkan hozzászóltak a bejelentéshez, a legtöbbjük nem osztotta a külügyminiszter lelkesedését. Ön szerint?

Ez egyfajta elszámolás lenne? Hááát…

„Hosszú évek kitartó munkája hozta meg ma az eredményét: első alkalommal kaptak húsexport engedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára….”

-lelkendezett a közszolga.

„A filippin kormány döntése értelmében hat hazai cég is megkezdheti a szárnyas, valamint a sertés húskészítmények, illetve élőállat szállítását Délkelet-Ázsia leggyorsabban fejlődő országába….

A Magyarország-Fülöp-szigetek légi távolság 9864 km (6129 mi), a repülési idő: 12 óra, 19 perc

„A több mint 112 millió lakost számláló piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar élelmiszeriparnak, amiért valamennyien keményen megdolgoztunk. Tárgyalások sorozatával helyzetbe tudtuk hozni a magyar vállalatokat, míg végül a Filippin Állategészségügyi Hatóságok ellátogattak a magyarországi telephelyekre és kiváló állategészségügyi, élelmiszerbiztonsági eredményekről tettek jelentést.

A végleges döntés érelmében így a magyar vállalatok számára először nyílik meg a lehetőség arra, hogy hazai húsipari termékeket exportáljanak a Fülöp-szigetekre.

Munka van még bőven, hiszen egy dokumentációs hiánypótlást követően remélhetőleg további két cég is csatlakozhat a jelenlegi hat exportőrhöz, és abban is biztosak lehetünk, hogy a kiváló magyar termékek csak további lehetőségeket nyitnak meg a magyar gazdaság számára.”

A hozzászólásokból….

„Remek hír, de tényleg? 🥲 Miért vannak akkor tele a hazai boltok lengyel, román vagy pl brazil csirkehussal? És persze olcsóbban mint a hazai. Ezt valaki magyarázza már meg nekem.”

„Ilyesmiért felesleges a külögyminisztériumnak dolgoznia. Pláne „hosszú évekig kitartóan”. A Fülöp-szigetek túl kicsi ahhoz. Nem baj ha nem engedik be a magyar árut, akkor majd másat termelnek a magyar cégek.”

„Olyan jó üzletet csináltál, mint a gázzal ! Ti veszitek a legdrágábban! Az alacsony bérek mellett nálunk az egész UNIÓban a legmagasabb a gáz ár és az élelmiszer inflációról nem is beszélek! Gratulálok petike az évszázad legnagyobb üzlete 10000km-re szállítani és nincs is mit!”

„Kedves Péter! Érdekelne, mi az a szempont, pályázat, ami alapján az exportőr cégek kiválasztásra kerülnek? Ugye, nyílt pályázat, mindenkinek egyforma feltételekkel? Gondolom, a közbeszerzési előírások itt nem játszanak, de valaminek azért mégis kellene lennie a mutyik elkerülése végett. Hol van ennek a szabályozása?”

„Na, a magyar termelőkkel jól kicseszel, mert a szállítási, rakodási költség nagyon sokba kerül!!!! A Fülöp szigetek kb. fél-úton van Ausztrália felé!!!! — Kösz a bombajó üzletet!!!! A vágóállat termelésünk jelenleg a béka feneke alatt van, az iszonyú termelési költségek miatt (energia ár, takarmány ár, stb.)”

„Nekünk meg marad a „minőségi” lengyel csirke! Gratulálok! Hogy ne vennél többet levegőt…”

„Ezt a sikert! Közelebb nem lehet? Hány ezer km ez?.. Ja, nekünk majd úgysem telik húsra, jobb időben gondoskodni …. Miért is jut eszembe Torgyán, meg a cseresznyéje???”

„Tisztelt Szijjártó Péter legyen kedves megkérdezni Fülöp-szigetek-i kollégáját, hogy mit tettek azért, hogy olyan jómódban élnek a Fülöp-szigetek-i emberek, hogy meg tudják majd fizetni a csirkehúst/disznóhúst, miután Magyarországról 12.000 km élőállat szállítás után a Fülöp-szigeteken feldolgozzák azokat?
Esetleg a fidess kormány a magyar adófizető családok pénzéből ad majd exportszubvenciót?”

„Bizonyára jó sokat repkedtél ingyen és bérmentve a mi pénzünkön, hogy ezt a kamu dumát leírhasd! Jó lenne már az ország népéért is tenni valami értelmeset!”

„NER-logika: miközben itthon elég sokszínű a húspultok nemzetisége, addig ők azon dolgoznak, hogy a magyar húst hova tudnák eladni külföldön. Vagy csak simán néhány NER-gazda termékének keresett jól fizető piacot?”

„Élőhús. Fülöp-szigetekre. Hehe. Érdemes lenne megkérdezni azokat a pilótákat, akik a 70-es években élő állatokat szállítottak Vietnámba, hogy miért is nem csinálunk ilyet. Pedig ha az elvtársak már 50 éve is tudták ezt, akkor a modern elvtársak miért próbálkoznak vele megint?”