Tisztázzuk, hogy mi „igen” és mi „nem” az Aranybulla

A köztévé, az alkotók és a propagandagépezet úgy harangozta be, mint „karácsonyi szenzáció”, részletesebben „egy igazi Árpád-házi családregény, annak minden izgalmával és fordulatával”, mely „hiánypótló alkotásban hiteles jelmezek, díszletek, kellékek és kiváló színészi alakítások tették élményszerűvé a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményének értelmezését.” Akik ezen felbuzdulva belenéztek, azok a „fantasztikusan kacagtató paródia „vagy „értéktelen történelemóra” esetleg…. Ez az Aranybulla…?

Gábor György: az utolsónak még a lámpát sem kell leoltania. Hol lesz itt lámpa? Elég lesz tüdőből elfújni a gyertyát

Döbbenetes cikket olvasok a Foreign Affairs felületén (csak ama honfitársaim kedvéért mondom, akik még nem hallottak erről a folyóiratról, ám bőszen lájkolnak egy bizonyos Rákay Philip nevű hazai tényező alattit, hogy valamivel megbízhatóbb forrás, mint a Pesti Srácok, a Mandiner, a Magyar Nemzet, Deák Dániel, Rákay Philip vagy a magyar oktatási és nevelési rendszer sok évtizedes, totálisan reménytelen csődtömegeként rendre megmutatkozó, félanalfabéta Budai Gyula együttvéve), amely cikk azt veszi számba, mivel járna, ha Putyin az Ukrajna elleni gyilkos agresszióját nem érezné kellően sikeresnek a nem számolt ukrán ellenállás miatt, seregei demoralizálódnának, készletei kimerülnének, s neki már nem maradna visszaút, ezért vegyi és biológiai fegyverek bevetésére szánná el magát.

Rákay Philip Kálmán és az Ő baromi népszerű közösségi oldala – Hadházy képviselő utánanézet…..

Szombat óta bevallottan is beindult a választási kampány kora, így teljesen természetes, ha a versengő felek kihasználják a kínálkozó lehetőségeket. Nagyságrenddel több pénzt tudnak beletolni a regnáló-közeli megszólalók a közösségi médiában való megjelenésbe és ennek ellenére még azt is hirdetéssel népszerűsítik, hogy mennyire elnyomottak a „nemzeti hangok”.

Március 15-én a Békemenet egy elszántabb csoportja kiszabadítja Schadl urat a fogságból …?- Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szerdai gondolatait olvashatják a napi visszásságainkról.

Schilling Árpád: Rákay Philipnek leginkább egy jókora pofon járna személyeskedő megjegyzéséért!

A történet ott kezdődött, hogy kiderült, Rákay és a skacok a Most vagy soha! című „grandiózus történelmi kalandfilmre, ami a márciusi ifjak sorsfordító napjáról szól”, a Nemzeti Filmintézet (NFI) 4.500 millió közforintot ítélt oda, melyből 2 milliárd forint egyedi kormányhatározat alapján nyújtott támogatás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódva. Schilling Árpád rendező közösségi oldalán bukott ki, mondván ebből a pénzből legalább 10 normál költségvetésű magyar film készülhetne el.

4,5 milliárd közpénzt a biztonságos művesekezelésekre, vagy Rákay Petőfi-filmjére adná? – Az utóbbira már kiutalták…..

Akár néhány héten belül leállhat a művesekezelés és utána 10.000 ember kerülhet közvetlen életveszélybe. Ezzel a kétségbeesett üzenettel fordultak hozzám orvosok és az aggodalmuk egyáltalán nem tűnik túlzónak – írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Rákay, a fregoli-ember: ha kell számol, máskor blogol, vagy slepptagként fotóz!

Orbán Viktor és a fotók tanulsága szerint Rákay Philip is ott csápolt a Budapest Arénában, a régóta várt Ákos és haverjai koncerten. Azt nem tudni, hogy haveri minőségben múlatták ott az időt, vagy főnök (gazda)-beo kapcsolat volt köztük, de tény, hogy Rákay ahol tudott, segített. mondjuk a miniszterelnök „szelfikoncertje” megzenésítésében.