Magyar György: sztrájkolni nem lehet, a polgári engedetlenség meg kirúgással jár

Alighanem alkotmányellenes helyzetet teremtett a kormány, mert az alaptörvényben is rögzített sztrájkjogot a pedagógusok esetében teljesen kiüresítette, így a tanárok számára nem marad más eszköz az érdekeik érvényesítésére, mint a polgári engedetlenség. Aki viszont ezzel a lehetőséggel él, az azonnali kirúgást kockáztatja.

“Szégyellje magát, aki ide juttatott bennünket!” – Civilek ételosztásai Debrecenben

A szegénység sajnos jelen van Debrecenben is. A társadalom peremén élők számára hétvégén a civilek étel osztásai segítenek abban, hogy ne éhezzenek – mondta el portálunknak Tukoráné Kádár Ibolya, a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete vezetője.

Vásárhelyi Mária egy eddig még fel nem vetett nézőpontja a kormány faírtás-rendeletéről…..

A magánemberek, a hozzáértők, a zöld pártok és szervezetek heves tiltakozását váltotta ki a kormány néhány napja kijött rendelete a tűzifa kitermeléséről. A kritikák szerint a jogszabály túl engedékeny a védett területeken történő fakivágásokkal szemben és a globális éghajlatváltozás közepette eleve orosz rulett felélni az árnyékot adó, vizeket megtartó erdőket.

Mellár Tamás: a lényeg, hogy legyen 30 százaléka a társadalomnak, amely szegénységben él és a szavazatát bármikor meg lehet vásárolni

Mellár Tamás közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, 2018-tól független országgyűlési képviselő. A honatyával a PécsMa hírportál