A Bayer-díj aranyfokozata máris a tiéd – kommentelték Apáti Bence ex balettos „keresztény-konzervatív” publicista Vágó István halálhírére írt posztját

Szombat reggel tudta meg az ország, hogy éjjel elhunyt Vágó István  televíziós műsorvezető, szerkesztő és politikus. Rengetegen reagáltak a közösségi oldalakon a hírre tekintet nélkül arra, hogy a politikai paletta melyik oldalán állnak, hiszen mi köze is lenne ennek a méltó búcsúhoz. Nem úgy Apáti Bence táncosból lett „újságíró, konzervatív közéleti személyiség”.

Vágó István: na, most lett tele a hócipőm

Úgy tűnik, az a gyakorlat -ukáz- a kormány kommunikátorainál, hogy mindenkire kiosztanak pár ellenzéki oldalon közszerepet vállalót, -legyen az aktív politikus, vagy véleménnyilvánító- akiről napi rendszerességgel kell írni valami dehonesztálót. Ha a kijelölt éppen nem tesz semmit amibe beleköthetnének, akkor sincs probléma, előkotornak pár régen megcáfolt állítást és átfogalmazva újra hírt kreálnak belőle. A gyakorlat alól Vágó István sem kivétel.

Dopeman gyorstalpalón kitanulta a Fidesz-retorikát és nem fél használni

Pityinger László, vagy ahogy sokkal többen ismerik: Dopeman, Jeszenszky Zsolt oldalán debütált péntek este az ATV-n indult Csatt.2 című vitaműsorban, amibe többekkel együtt belenézett Vágó István is, akinek feltűnt, hogy a rapper vélhetően az öt olasz–amerikai maffiacsalád neveit varratta a karjára. Ezt szóvá tette közösségi oldalán, amire azon melegében -szerinte mindenképpen- válasz érkezett a megszólított féltől

Nem szelektív kissé a NER híradójának ingerküszöbe? – Vágó István kérdez, Te válaszolsz?

Érdekes kérdést tett fel közösségi oldalán Vágó István, aki értő médiamunkásként nem állt meg a témafelvetésnél, hanem utánajárt és tényekkel megalapozottan adta meg válaszát is a felvetett esetre. Az eddig sem volt titok, hogy a NER híradókban elhangzó tudósítások nem igazán hír-, sokkal inkább pártérzékenyek és ebben a tendenciában változásnak nincs helye.

Vágó István nem állít, csak „figyelemfelkelt”….. – Sikerült?

Az elmúlt napok híre Orbán Viktor és a slepp ügyében az volt, hogy újra 2/3-a első kerítésen kívüli látogatása Ferenc pápához vezetett, ahová elkísérte -többek között- felesége, Lávai Anikó és helyettese -de ki volt ez idő alatt a főnök?- Semjén Zsolt is. Vágó István nem állít semmit, de figyelemre méltó dolgot talált ezzel kapcsolatban.