Gárdony polgármestere rákéredzkedett a civil-kezdeményezésre: lesz víz a Velencei tóban, ha kikotorjátok az árkokat….

Nem újkeletű a Velencei tó kritikus állapota, nyáron odáig jutott a tó, hogy száraz lábbal lehetett gyalogolni a mederben, amíg a szem ellátott. Tóth István, a helyi tótumfaktum meghallva a civil kezdeményezést úgy döntött, az élükre áll és „hadba hívta” a tóért aggódókat: ha hoznak felszerelést, kotorhatnak. Ilyen egy virtigli városvezető…..?

Read more

Mi lesz, ha elfogynak az elkótyavetyélhető ingatlanok? – A Velencei tó kiárusítása zavartalanul folytatódik!

Ahogy arról többször beszámoltunk, a Velencei tó sem marad ki a NER-szórásból, tekintet nélkül arra, hogy van-e benne víz, vagy sem és magasról téve azokra, akik tiltakoznak és egyeztetést akarnak az ügyben. Úgy tűnik, az ispán-polgik -vagy éppen most mi a titulusuk- zavartalanul végzik a rájuk testált feladatot.

Read more

A mindenható kommunikáció: a Budapest–Balaton-kerékpárút, ami Velencéig tart – vagyis félig sincs kész, de jól hangzik és átadható!

Ez olyan, mintha átszellemülten menne haza és közölné a családdal, hogy pakoljanak, mert nyaralni mennek a hőn áhított tengerpartra! Na jó, egyelőre vonattal lebumliznak a Csele patakhoz, de az már majdnem az….. Budapest–Balaton-kerékpárút, persze…..

Read more

„Szülői elkeseredésből írom: a Velencei-tavi evezős sport is úgy vergődik, mint nyáron szegény halak a tóban!”

Belátom, hogy az evezést nem kapura játszák és labda sem kerül elő, meg azt is tudom, hogy Felcsút környékén nehezen lehetett volna ennek a sportnak hódolni, de azért némi reszli a temérdek milliárdból, amit az eredményekben kicsit sem gazdag magyar foci-őrületre költ a regnáló, megilletné az evezősport utánpótlásán dolgozó civileket ( lásd Velence) és főleg a kissrácokat is a Velencei-tó környékén.

Read more

Semjén alvászavarának hatása Önre, avagy újabb éjjeli salátatörvény-javaslatot ficcentett be a miniszterelnök-helyettes

Éjjel nemcsak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról nyújtott be javaslatot Semjén Zsolt, de arról is, hogy jelenleg, az állam által birtokolt két velencei-tavi ingatlannal gazdagodjon a fideszes alapítványok egyike – utalt közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio a miniszterelnök-helyettes kártékony szokására.

Read more

Gárdonyban kileng a hepaj-mérő – 116.000 forintot kér az önkormányzat az eladott városi ingatlanok listájáért

Többször beszámoltunk a Velencei-tó parti településen, Gárdonyban az önkormányzat és a polgármester hathatós közreműködésével folyó történésekről, amik messze nem a helyiek, vagy az odalátogatók érdekeit szolgálják. A Gárdonyi Közlöny Facebook oldal jóvoltából “újabb fejleményről” tudósíthatunk.

Read more

Pin It on Pinterest