Csak a Fidesz(ről szó se essen)! — Lapzsemle

A 2008-2009-es rasszista sorozatgyilkosságért néhányan börtönben ülnek. Biztosan nem mindenki, akinek kellene. A sötét ügy tovább hullámzik. Heti lapzsemle.

Nem “romagyilkosság”!

Szinte mindenki így hivatkozik a több mint egy évtizeddel ezelőtt hónapokon át végrehajtott, szinte véletlenszerűen kiválasztott családok elleni terrortámadásokra, pedig nem kéne. Úgy fest, mintha még a saját legyilkolásukat is a cigányokra akarná valaki kenni, ezúttal nyelvi eszközökkel. A borzasztó ügyet mindvégig követő Vágvölgyi B. András (VBA) így adja meg az egészen pontos meghatározást: a “2008–09-ben romák sérelmére terrorista eszközökkel elkövetett rasszista sorozatgyilkosság”. Egyszerűbben, de még mindig pontosan: a rasszista sorozatgyilkosság.

A sorozatgyilkos hamiskártyája

VBA június elején az Élet és Irodalomban újra foglalkozott a témával. A kormány propaganda-szennycsatornáján a sorozatgyilkos banda vezetője, az elsőrendű elítélt szándékainak megfelelően különös közlemények bukkannak fel hónapok óta.
“…az utóbbi szűk tíz évben a mindközönségesen „romagyilkosságoknak” nevezett (helyesen és pontosan: 2008–09-ben romák sérelmére terrorista eszközökkel elkövetett rasszista sorozatgyilkosság) bűnperéről szóló tudósításaimban mindvégig hiányoltam a megbízói-felbujtói szál feltáratlanságát. Miért nem ünneplem ugyanakkor, hogy Kiss Árpád elsőrendű elítélt nekiáll felhorgadni ugyanezen 2020 májusában?” — tette fel a kérdést VBA az ÉS-ben.

Gyurcsány a hibás, na ja…

A silány Orbán-propaganda mindig pontosan követhetővé teszi, kit tekintenek éppen ügyeletes főellenségnek. Idén február-márciusban az elsőrendű elítélt börtönből küldött üzenetei alapján Gyurcsány Ferencet és kormányát próbálták a sorozatgyilkosság fő felelősének beállítani. A logika kissé nyakatekert, a lényege, hogy mindenért Gyurcsány a hibás, a 2006 őszi erőszakos puccskísérlettől a magyargárdás hőzöngésen át a sorozatgyilkosságig.

Sajnos a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatai máig (talán örökre) tisztázatlan okokból elképesztő bénázással idegesítették a közvéleményt. Ezen az alapon nem háríthatja el az a kormány, hogy rettenetes hibákat követtek el. A terrorcsoport túl sokáig tevékenykedhetett, mire lekapcsolták. Az egyik gyilkostól azonban nem túl hiteles azt olvasni, hogy az a fő bűnös, aki nem tudta őket leállítani. Sőt, most már ott tart a konteó, hogy “szegény lövöldözőket” direkt engedték, egyenesen be lettek csapva…

Felkészül: a Jobbik

VBA pontosan meghatározza, hogy mi magyarázhatja az utóbbi hetekben a fideszvilág propagandagyárainak Jobbikra irányuló figyelmét: a Jobbikban végbement a “hosszú kések éjszakája”, mely, úgy tűnik a messziről szemlélőnek,

“annak a sakknyelven rosálásnak nevezhető folyamatnak a bevégzése, mely a pártban még Vona elnöksége idején kezdődött: a néppártosodás, „Benetton-náciság”, Szegedi Csanád megvilágosodása, a Mi Hazánk nevű szerveződés leszalámizása és a leglényegesebb változás: a Fidesz és Jobbik helycseréje a jobboldalon és annak a szélén.”

Annak a szélsőpolgári sajtónak pedig, amelynek 2008-ban semmi baja nem volt a mai “mihazánkhoz” hasonló Jobbikkal, most hirtelen eszébe jut, hogy biztosan ők voltak a sorozatgyilkosság felbujtói és támogatói. Ez az, amit az elsőrendű elítélt újabb közleményei alapján mostanában terjesztenek.

Csak a Fidesz

Megáll az ész, amikor ilyeneket olvasunk:

“…egyértelműen körvonalazódott a fajgyűlölő propaganda és a bűncselekmény-sorozat közötti konkrét összefüggés. A fajvédő propaganda a Jobbik politikai terméke. Aki előállította és terjesztette, azt büntetőjogi felelősség terheli. A problémás kistelepülések a gyűlöletbeszéd és a Magyar Gárda-felvonulások által lettek célponttá…”.

Nyeretlen kétévesnek, vagy jól fizetett memóriazavartól szenvedő sajtómunkásnak kell lennei ahhoz, hogy a 2002 majd 2006 utáni sötét jobboldali ellenzéki szervezkedést a fenti módon összegezzük. Azt az ellenzéket már hosszú évek óta Orbán gátlástalansága és a Fidesz messzire nyúló kezei irányították. Legendák szólnak arról, hogy a nagyra nőtt Jobbik “sajtó nélkül”, “támogatás nélkül” tudott kibontakozni. Aki azonban nem felejti el a Magyar Nemzet, a Demokrata, a Hír TV produkcióját, pontosan tudja, hogy ez hazugság. Óriási, hatékony támogatást kaptak a Nagy Testvértől…

Régen volt, hogy is volt?

A Fidesz propagandagépezete teljes erővel támogatta a cigánygyűlöletet fő programjává tevő alakulatot. Ma már nem hangsúlyozzák fideszék, de a párt kedvenc hetilapja, annak főszerkesztője nyakig benne volt a gárdaalapításban. A fideszes főpublicista mindent megtett a pártlapokban, hogy a cigányokat célponttá tegye.
Vajon kinek az engedélyével, bátorításával mehetett mindez hosszú évekig (sőt, azóta is, ha szükségét látják)?
Keresgéljétek még a meglapuló felelősöket. Hátha meglátjátok. Kiveri a szemeteket.

cikk vége

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük