Connect with us

Bulvár

Csak semmi uncsi mézzel maszatolt csirkeszárny, ez sokkal rusztikusabb és finomabb

Megosztás

Számomra érthetetlen módon az utóbbi évtizedekben szinte egyeduralkodó lett a pirított csirkeszárnyak között az amerikai típusú ragacsos mézes mázzal megkent. Pedig ….

Published

on

szárny
Megosztás

Hozzávalók

1.6kg csirkeszárny

só bors

3gerezd fokhagyma

2tk currypor

2ek sűrített paradicsom

5ek olívaolaj

2fej vöröshagyma

14dkg bulgur

5dl zöldségleves-alaplé

1csok petrezselyem

frissen őrölt bors

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Így készül

A ropogós csirkeszárnyak elkészítéséhez a megmosott szárnyakat 3 részre vágjuk az ízületeknél. (A csontos-bőrös szárnyvégeket felhasználhatjuk például alaplé készítéséhez.) A húsos részeket sózzuk, borsozzuk, majd egy egy tepsibe tesszük.

Elkeverjük a zúzott fokhagymát meg a curryport 1 ek sűrített paradicsommal és 3 ek olajjal. Ezzel megkenjük a szárnyakat, és ropogósra sütjük 170 fokos sütőben kb. 60 perc alatt.

A körethez

Meghámozunk 1 fej vöröshagymát, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a maradék olajon. Hozzákeverjük a maradék sűrített paradicsomot, aztán pár percig így pirítjuk. Ezután hozzáforgatjuk a szűrőben átöblített bulgurt, felöntjük az alaplével, megsózzuk, és közepes lángon puhára főzzük 15-20 perc alatt. A tálaláshoz a másik hagymát is meghámozzuk, félbe vágjuk, aztán véknyan felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, a leveleit letépkedjük. Végül tálra rendezzük a hagymát, a petrezselyemleveleket, a csirkeszárnyakat és a bulgurt. Egy kevés borssal meghintve tálaljuk.

(Recept)

Ezt kóstoltad már?

Friss!

Szerző