Bulvár
Csak semmi uncsi mézzel maszatolt csirkeszárny, ez sokkal rusztikusabb és finomabb
Számomra érthetetlen módon az utóbbi évtizedekben szinte egyeduralkodó lett a pirított csirkeszárnyak között az amerikai típusú ragacsos mézes mázzal megkent. Pedig ….
Hozzávalók
1.6kg csirkeszárny
só bors
3gerezd fokhagyma
2tk currypor
2ek sűrített paradicsom
5ek olívaolaj
2fej vöröshagyma
14dkg bulgur
5dl zöldségleves-alaplé
1csok petrezselyem
frissen őrölt bors
Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!
Így készül
A ropogós csirkeszárnyak elkészítéséhez a megmosott szárnyakat 3 részre vágjuk az ízületeknél. (A csontos-bőrös szárnyvégeket felhasználhatjuk például alaplé készítéséhez.) A húsos részeket sózzuk, borsozzuk, majd egy egy tepsibe tesszük.
Elkeverjük a zúzott fokhagymát meg a curryport 1 ek sűrített paradicsommal és 3 ek olajjal. Ezzel megkenjük a szárnyakat, és ropogósra sütjük 170 fokos sütőben kb. 60 perc alatt.
A körethez
Meghámozunk 1 fej vöröshagymát, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a maradék olajon. Hozzákeverjük a maradék sűrített paradicsomot, aztán pár percig így pirítjuk. Ezután hozzáforgatjuk a szűrőben átöblített bulgurt, felöntjük az alaplével, megsózzuk, és közepes lángon puhára főzzük 15-20 perc alatt. A tálaláshoz a másik hagymát is meghámozzuk, félbe vágjuk, aztán véknyan felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, a leveleit letépkedjük. Végül tálra rendezzük a hagymát, a petrezselyemleveleket, a csirkeszárnyakat és a bulgurt. Egy kevés borssal meghintve tálaljuk.
Friss!
- Asztalfoglalás indul! – 25. jubileumi Országos Étterem Hét, kicsit hosszabbanMegosztás Szerdán indul az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre. A jubileumi, 25. rendezvényt ünnepelve a szokásosnál hosszabb ideig, március 7. és 24. között várja a vendégeket országszerte 177 étterem. Fix árú menüsorok Különleges fogásokkal és alapanyagokkal készülnek a részvevő éttermek. A top kategória 5.900 forinttól, a prémium kategória 7.900 forinttól, az exkluzív kategória 9.900 forinttól… Read more: Asztalfoglalás indul! – 25. jubileumi Országos Étterem Hét, kicsit hosszabban
- Magyar hasba magyar sör kellMegosztás Tavaly 10 százalékkal, a 2022. évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás az import jelentős csökkenése és a hazai termékek arányának bővülése mellett – mondta Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. Eredményes fejlesztések A Magyarországon jelen lévő öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt.,… Read more: Magyar hasba magyar sör kell
- A Szimpla Kert csodái a zsidónegyedbenMegosztás Budapest egyik Európa-szerte híres hungarikuma a romkocsmák „találmánya”. Ezek sorában is az egyik első, ha nem a legelső volt a Szimpla. Mára a nagy romkocsma-bummnak vége, a „csak „ divatos helyek lassan bezártak és kizárólag a néhány valóban értékes, értéket közvetítő marad meg, köztük is első helyen a Szimpla. Folyamatos változás Az üzleti élet… Read more: A Szimpla Kert csodái a zsidónegyedben
- Diéta-horoszkóp 2024 – Itt a tuti recept!Itt az újév és vele sajnos az „új kilók”. Sebaj segítünk egy kiváló diéta-horoszkóppal.
- Világasztal szenteste – Ki mit eszikMegosztás Járjunk együtt a világasztal nyomában! A szenteste egy varázslatos időszak, amelyet az emberek a világ minden táján ünnepelnek. Bár a hagyományok országról országra változnak, egy dolog, általános marad, az ezen a különleges estén felszolgált finom ételek kavalkádja. Lássuk mit eszik a világ és miben különböznek sokszínű karácsonyi menü. 1. Észak-Amerika: A sült pulyka és… Read more: Világasztal szenteste – Ki mit eszik
Friss
- Pottyondy Edina jött, Novák Katalin és Varga Judit ment – Lévai Anikó -Orbán-feleség- „stagnál”
- Magyar György: most jött el az idő arra, hogy a korrupt hatalom távozásra kényszerüljön?
- Így élünk.. de így kell élni? – Bach, mint rendezőelv
- Gulyás: gerincműtéten estem át, újra kellett tanulnom járni
- Az Ön hentese is mikroporttal felfegyverkezve áll a pult mögött? Szentkirályi Alexandra piacozott egyet
- Fővárosi Nyomozó Ügyészség: Iványi Gábort hatóság elleni erőszakkal vádoljuk
- Trócsányi kikosarazta Orbánt
- Ügyészségi sajtótájékoztató: folyamatban lévő nyomozást nem kommentálnak, nem elemeznek bizonyítékot – Azért ez-az kiderült…
- Íme a húsvét napjai nagycsütörtöktől húsvét hítfőig
- Az ünnep időjárása – „Ne féljetek!”