Divatba jön a börtönnapló

2035: pálinkás konzultáció

Gördülékenyen haladnak át az elektronikus pálinkakapun a magyarok – pendítette meg a Magyar Tévé Vagy Ahhoz Hasonló (MTVAH) esti húrműsorában. – Az idén 15 éve annak, hogy 2020-ban kötelezővé tettük a pálinkaivást az iskolákban és a munkahelyeken. Először csak a 7-8. osztályos tanrendbe sikerült betenni a pálinkafőzést, utána viszont külön karokon tanították az egyetemeken, ma már PHD-képzés is van a pálinkászati tanszékeken, igen magas a túljelentkezés. A lakosság örömmel fogadta a reggeli ellenőrzéseket is, amelyek során a dolgozóknak és a diákoknak ún. pálinkakapukon kell áthaladniuk, és a Nemzeti Pálinkafogyasztási Központi Főhatóság (NPKF) emberei egy műszerrel azt ellenőrzik, megitta-e mindenki reggel törkölyből és szilvából rendesen a felest. A Parlament előtt egy háromméteres Stampedli-szobrot avattak, az a címe, hogy A nép áldja a hungarikumot, köszöni szépen az óriás Minielnöknek.

A pálinka kötelezővé tétele a húszas évek elején vált szükségessé, amikor a nemzeti konzultációs ívek kitöltéséhez bizonyult elengedhetetlennek, hogy a széles néprétegek előtte alaposan felöntsenek a garatra. Amikor arra a kérdésre, hogy “Szeretné-e ha mi mondanánk meg ön helyett, hogy mi a jó – könyv, tehéntúró, jégeralsó stb.?” az egyértelmű igen két helyen is szerepelt, a Fidesz jobbnak látta bevezetni a kötelező pálinkaivást. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre népszerűbb lett a döntés. A 2030. évi konzultáció eredménye már az volt, hogy az utóbbi tíz évben még jobb volt az élet Magyarországon, mint azelőtt. A beszámolók szerint 110 százalékos volt akkor a válaszolási hajlandóság mértéke. Ezt a jövőben föl szeretnék tornászni 120 százalékra – eddig a hír a jövőből.

Karcsúsít az MSZP

Vissza a jelenbe, polgártársak! Valami eltört az MSZP-ben, de nem most, hanem már évekkel ezelőtt, csak aztán minden elbaltázott választás után a zsebükhöz kaptak a vezetők, és olyankor egy kicsit mindig megnyugodtak. Most váratlanul átállt két polgármester a DK-hoz. Horn Gyula egykori mondása jutott az eszembe erről (közte és a mai vezetők között az a különbség, hogy ő még tudott győzni). “Lehajtott fejjel nem lehet messzire nézni” – ezt mondta Gyula egykor nagyon bölcsen. Szobra van ma a 13kerben. Ha valaki elfelejtette volna, politikus volt. Mellőle nem állt volna át senki sehová.

Ez volt a nyolcas hét, amit közösen megszenvedtünk. Jöhet a 9-es, megyek metszeni a kertbe.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük