Bogdán László: legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a! - Városi Kurír

Sorting by

×

Bogdán László: legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a!

Tatárszentgyörgy, 2009. február 23. Magyarország Gyásznapja. Elvetemült gonosztevők megölték az 5 éves Robikát és édesapját. Bűnük csak annyi volt, hogy a bőrük barna volt, cigánynak születtek.

Hirdetés

Emlékezzünk az ártatlan áldozatokra,

a roma gyilkosságsorozatban életüket vesztett embertársainkra. A gyűlölködés a legnagyobb gyilkos, egy ország nem élhet gyűlöletben. Bogdán Lászlótól idézek:

“A cigányok ellen elkövetett gyilkosságok örök mementó számunkra. A 21.században emberek ölni származásuk miatt, a legrosszabb időket idézi számunkra. Cserdiben emlékfalat állítottunk az áldozatok emlékére, mert nem feledhetünk. Ideje lenne végre megtanulnunk, hogy a gyűlöletnél nincs nagyobb gyilkos. Félelemben, gyűlölködésben nem lehet normálisan élni.

Nem engedhetjük, hogy félkatonai szervezetek masírozzanak hazánkban,

egyértelmű, cigányellenes szándékkal. Az elmúlt években már több párt és szervezet is felvetette, hogy legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a. A magam emberségével kérem a döntéshozókat, mind a 199 parlamenti képviselőt, mutassák meg, hogy elítélik a rasszizmust, a felerősödő cigányellenességet. Ha ebben egyetértenek, akkor nyilvánítsák Nemzeti Gyásznappá Robika és édesapja meggyilkolásának napját. Ez a nap nem kizárólag a cigányok tragédiája, hanem az egész országé. ”

/Részlet a Városi Kurírnak adott interjúból./

megoszt 1

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.