Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innenKiemelt hírek

Bogdán László: legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a!

bogdan-laszlo
Hirdetés

Tatárszentgyörgy, 2009. február 23. Magyarország Gyásznapja. Elvetemült gonosztevők megölték az 5 éves Robikát és édesapját. Bűnük csak annyi volt, hogy a bőrük barna volt, cigánynak születtek.

Hirdetés
Hirdetés

Emlékezzünk az ártatlan áldozatokra,

a roma gyilkosságsorozatban életüket vesztett embertársainkra. A gyűlölködés a legnagyobb gyilkos, egy ország nem élhet gyűlöletben. Bogdán Lászlótól idézek:

“A cigányok ellen elkövetett gyilkosságok örök mementó számunkra. A 21.században emberek ölni származásuk miatt, a legrosszabb időket idézi számunkra. Cserdiben emlékfalat állítottunk az áldozatok emlékére, mert nem feledhetünk. Ideje lenne végre megtanulnunk, hogy a gyűlöletnél nincs nagyobb gyilkos. Félelemben, gyűlölködésben nem lehet normálisan élni.

Nem engedhetjük, hogy félkatonai szervezetek masírozzanak hazánkban,

egyértelmű, cigányellenes szándékkal. Az elmúlt években már több párt és szervezet is felvetette, hogy legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a. A magam emberségével kérem a döntéshozókat, mind a 199 parlamenti képviselőt, mutassák meg, hogy elítélik a rasszizmust, a felerősödő cigányellenességet. Ha ebben egyetértenek, akkor nyilvánítsák Nemzeti Gyásznappá Robika és édesapja meggyilkolásának napját. Ez a nap nem kizárólag a cigányok tragédiája, hanem az egész országé. ”

/Részlet a Városi Kurírnak adott interjúból./

megoszt 1

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comments (2)

  1. Tamás Tibor

    “Emlékezzünk az ártatlan áldozatokra, a roma gyilkosságsorozatban életüket vesztett embertársainkra”
    Setét Jenő következetesen kijavítja, amikor “roma gyilkosságokat” emlegetnek, hogy ez rasszista sorozatgyilkosság volt. Egyetértek, így lenne pontos.

  2. […] 2009. február 23-án, 12 éve gyilkolták meg Csorba Róbertet és ötéves kisfiát, Robikát Tatárszentgyörgyön. […]

Comment here