DK: a kisgyermekeseket és a gyermeküket egyedül nevelőket nem szabad kilakoltatni!

A kilakoltatási moratórium lejártával összefüggésben a Demokratikus Koalíció arra hívja fel a figyelmet, hogy a kisgyermekes családokat és gyermeküket egyedül nevelő szülőket nem szabad kilakoltatni.

A párt helyettes szóvivője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy április végén járt le a kilakoltatási moratórium. Rónai Sándor úgy fogalmazott: a Fidesz kormányzása alatt minden évben 3-4 ezer család kerül az utcára és valószínűleg most is ugyanez várható.

Az Orbán-kormány nemcsak kisemmizte és elárulta ezeket az embereket, hanem át is verte, hiszen a kampány miatt meghosszabbították a kilakoltatási moratóriumot – jelentette ki a politikus. Most, a választások után már nem számítanak a családok, a következő napokban sokaknak el kell hagyniuk az otthonaikat – tette hozzá.

A helyettes szóvivőtől megkérdezték, van-e információjuk arról, hogy valóban megkezdődnek a kilakoltatások, aki erre azt felelte, hogy lejárt a moratórium és semmilyen olyan információt nem kaptak, hogy annak határidejét kitolnák. Hozzátette, szerintük az önkormányzatokra „fogják bízni” a kilakoltatásokat.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

100 ezer ember kerülhet utcára – kezdődnek a kilakoltatások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük