Döbbenetes részletek derültek ki a fiatal birkózó tragédiájáról: halála előtt legyőzte a koronavírust

Tóth Bendegúz hirtelen rosszul lett klubja csütörtöki, szabadtéri edzésén. Az ESMTK válogatott birkózója, az U23-as Eb-ezüstérmes sportolót már hiába próbálták újraéleszteni, nem tudtak segíteni rajta.

A sportoló édesapja, Tóth József a könnyeivel küszködve nyilatkozott a Blikknek: 

„nem akarjuk elhinni, hogy nincs már köztünk. Semmi sem utalt rá, hogy ennyire fiatalon tragédia történhet vele, és elveszítjük őt”.

„Az edzésen egyik klubtársa hátán ülve lett rosszul, elernyedtek az izmai. A gyakorláson részt vevők azonnal látták, hogy nagy baj van, ennek megfelelően mindent megtettek, hogy mentsék a fiamat, de sajnos nem jártak sikerrel” – mondta az édesapa.

Tóth Bendegúz februárban részt vett a római Európa-bajnokságon

Miután hazatért, levertségre panaszkodott, be is lázasodott. Mivel a koronavírusra utaló tünetei voltak, két hétig otthon maradt karanténban. A rosszullét elmúlt, márciusban több sportoló társaságában elment vérplazmát adni, mivel gyanítottuk, átesett a fertőzésen.

Az első koronavírus tesztje pozitív lett, majd ezt követően kétszer mutattak ki nála negatív eredményt

– tette hozzá a sportoló édesapja, akinek fia tehát legyőzte a koronavírust a vizsgálatok alapján.

Az édesapa szerint Bendegúz maximalista volt, miután leállt a sportélet, egyénileg készült. Másfél hete kezdték el a közös tréningezést, amely során komolyan hajtotta magát.

L .Ritók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük