Döntött Kunhalmi: nem indul az elnökségért

Az MSZP-s politikus elnöknek nem, csak a választmány vezetőjének jelölteti magát a vasárnapi kongresszuson.

Levélben jelentette be

Kunhalmi Ágnes ezt az Indexnek írt levelében jelentette be. Azt is közölte, hogy nem áll sem Tóth Bertalan, sem Mesterházy Attila mellé, egyiküket sem támogatja.

Tisztújítás az MSZP-ben

A párt szabályai szerint mindenki csak egyetlen pozícióért indulhat, ezért Kunhalminak választania kellett. A választmányi elnöki posztra jelenleg ő az egyetlen jelölt.

Az MSZP-ben azért lesz tisztújítás, mert a választás után – ahol a szavazatok 12 százalékát szerezték meg – lemondott Molnár Gyula elnök és a teljes elnökség.

Harc a baloldali egységért

Levelében Kunhalmi azt írta, a következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésének a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látja. Amíg a baloldali szavazótábor szétesett, „addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni – legyenek azok új vagy hagyományos baloldali, erők –, hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek” – fogalmazott.

A visszalépés indoka

Azt is írta Kunhalmi, hogy nem fogadja el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. „Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása.”

Az elnökjelöltségtől való visszalépést azzal indokolta a politikus: „a hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném. Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon.”

(Forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük