Barbaniában jóval magasabb az ikrek száma, mint a világ legtöbb pontján. A tiszteletükre külön partit rendeznek minden évben.
[mnky_ads id=”10551"]


Barbania mindössze 1600 lakosú kisváros Olaszország északnyugati részén, és annak köszönheti hírnevét, hogy itt él arányait tekintve a legtöbb ikerpár Itáliában. Összesen 74-en vannak jelenleg, a legkisebbektől egészen a 80 éves korosztályig. Tiszteletükre minden évben megrendezik a “Twin Party-t”.

Olaszországban az elmúlt 20 évben 25 százalékkal nőtt az ikerszületések száma: most 1000 gyermekből körülbelül 30-an ikrek, Barbaniában pedig 46-an. A legtöbb ikerszületést az afrikai országok jegyezhetik a világon: Beninben például 54 jut 1000 születésre.
[m[mnky_ads id=”10552"]p>

Az olasz kisváros polgármestere szerint a titok a DNS-ben rejlik, hiszen már generációkra visszamenőleg is rengeteg ikerpár született Barbaniában. “Ez mindig így volt. Emlékszem, amikor még kisgyerek voltam, akkor is több ikerpár volt az osztályunkban” – mondta Drovetti a The Local olasz kiadásának.

A kutatók úgy vélik, hogy az emelkedő tendenciához a mesterséges megtermékenyítési eljárások mellett a nők kései gyermekvállalásának is köze. Külön programot is indítottak az ikrek vizsgálatára, amelybe az Egészségügyi Minisztérium több százezer ikerpárt hívott meg, hogy tanulmányozhassák a genetikai és környezeti tényezők hatását.

Farmosi Nóra


Globoport

Kapcsolódó:

Amiről a meddőségi központok hallgatnak – pedig nem kellene

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét