Egy gyermekorvos csak "papíron" adta be a védőoltásokat - Városi Kurír

Sorting by

×

Egy gyermekorvos csak “papíron” adta be a védőoltásokat

Harmadfokú eljárásban folytatódik az ismét elítélt házi gyermekorvosnő büntetőügye – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

A vádlott még 2011-ben egy fővárosi kerületben házi gyermekorvosként dolgozott

Egy 2011 őszén született gyermek esetében 2011 októbere és 2013 júliusa között több alkalommal valótlanul dokumentálta oltóorvosi hatósági jogkörében eljárva, hogy beadta a csecsemő kötelező védőoltásait.

Miután a vádlottal kapcsolatot tartó apa 2014. évben meghalt, a gyermek anyja egy másik gyermekorvoshoz fordult, aki feltárta:

a kisfiú addig az időpontig valójában nem kapta meg a kötelező védőoltásokat, amelyeket pótolt.

A korábban az agárdi csecsemőt éheztetők büntetőügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt felelősségre vont doktornő ellen a Budapesti X. és XVIII. kerületi ügyészség még 2017-ben emelt vádat harmadrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt.

Benjámin 2013-ban, 19 hónapos halt meg, méghozzá borzalmas kínok között

Az agárdi kisfiú jómódban élő családja ugyanis elutasította a hagyományos orvoslást, így a kisfiút alig látta orvos. A gyermek állapota 4-5 hónapos korában kezdett rohamosan romlani. Akkor még látta a gyermekorvos, aki ugyan szólt, hogy a gyermek állapota súlyosan leromlott, a család ennek ellenére sem vizsgáltatta ki a csecsemőt, sőt: a gyernek egy éves koráig csakis anyatejet kapott, utána is csak biogyümölcsökkel etették. Benjámin állapota kilenc hónaposan még súlyosabb lett, orvost azonban ekkor sem hívtak hozzá, a nagypapa csupán egy természetgyógyászt, M. Bertalant kereste fel, aki “energetizálta” a gyermeket. Halála napján az anya, E. Ildikó hívta rémültem a természetgyógyászt, hogy a pici szája habzik, rosszul van. Forrás: Blikk.hu

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2021. január 28-án kelt elsőfokú ítéletével a doktornőt az ellene emelt vád alól felmentette, mely határozat ellen az ügyész a vádlott terhére fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2022. március 4-én kihirdetett ítéletével a doktornőt bűnösnek mondta ki harmadrendbeli folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, amelyért halmazati büntetésül kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta orvosi foglalkozásától.

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a harmadfokú eljárásban a bíróság az ítéleti minősítést pontosítsa, rendelkezzen a felmerült szakértői díjról, egyebekben pedig a Fővárosi Törvényszék ítéletét hagyja helyben.

Forrás: MTI

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.