Egy újabb összeesküvéselmélet gátolja az oltást - Városi Kurír

Sorting by

×

Egy újabb összeesküvéselmélet gátolja az oltást

Az elmúlt egy esztendőben egye-másra ütötték fel fejüket azok az összeesküvéselméletek, amelyek már megjelenésük előtt is igyekeztek elültetni a társadalmakban a kétkedést a vakcinákkal szemben. Volt itt minden, a vakcinációval bejuttatott kém-chipektől egészen a legújabbig, amely sterilitással, azaz azzal próbálja fenyegetni a fiatalokat, hogy az oltás felvétele után nem lehet gyerekük.

Hirdetés

Legnagyobb a félelem a sterilitástól Szerbiában

Mirsad Đerlek szerb egészségügyi államtitkár pénteken kijelentette, hogy hiábavalók az egyetemisták azon félelmei a koronavírus elleni oltással kapcsolatban, miszerint az sterilitást okozna – írja a szerbiai Szabad Magyar Szó

Az államtitkár arra kérte az egyetemi hallgatókat, hogy vegyék fel az oltást.

„Erős családokra és növekedésére van szükség, ezt pedig csak a védőoltás segítségével valósíthatjuk meg. A vírus okozhat sterilitást, amely megtámadja a szervezetet, a vakcina pedig véd ettől”

– mondta többek között Đerlek.

 

összeesküvéselmélet
illusztráció: V.K.

 

Az államtitkár hozzátette, hogy az egyetemistáknak az orvosokra, a szakmára és tanáraikra kellene hallgatniuk „nem pedig dr. Googlra”. Szerbiában néhány nappal ezelőtt kezdődött az egyetemisták szervezett oltása, de a vártnál jóval kevesebben igényelték a vakcinát. A szerb sajtó szerint ebben az is közrejátszott, hogy elterjedt a fiatalok között az a szóbeszéd, hogy a vakcina sterilitást okoz.

Kapcsolódó

 

összeesküvéselmélet
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Egy újabb összeesküvéselmélet gátolja az oltást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.