Egyesül a Makó Rednecks és a Szeged Sentinels

A Super Bowl közeledtével a Délmagyarország megkereste Csongrád megye két amerikaifutball-csapatát, és kiderült, hogy a Szeged Sentinels, Makó Guardians: épp most egyesül.

A Szeged Sentinels és a Makó Rednecks játékosai a továbbiakban egy klubot alkotva, Makó Guardians néven folytatják. Még tart a toborzás és a felkészülés, jövőre a harmadosztályban indulnának.

Az amerikai futball Csongrád megyei rajongói a 2000-es évek elején a Szeged Bats együttesében pallérozódtak, ami olyan jól sikerült, hogy több játékos is a magyar válogatott meghatározó alakja lett. A denevérek nagyobb egyesületekhez szerződtek, a Bats megszűnt, később Szegeden és Makón is alakult egy-egy csapat, hogy kinevelje a térség új generációját.

Többek között az infrastruktúra miatt ez cseppet sem egyszerű feladat, de úgy tűnik, révbe érnek. A Makó Rednecks részsikereket ért el, hiszen jó kapcsolatot épített ki a helyi önkormányzattal, engedélyt kaptak az Erdei téri sportpálya használatára, a ContiTech Fluid Sportegyesület pedig egy új szakosztályt alapított az amerikai futball helyi szerelmeseinek.

– Ezek a támogatások nagyon sokat jelentenek nekünk, hiszen így már indulhatunk bajnokságban is, ha elegen leszünk. Jelenleg közel negyven fő látogatja az edzéseinket, ötven feletti létszám lenne az ideális – kezdte beszámolóját a makói klub elnöke, Vadlövő Péter. – Ha ez is teljesül, és rendszeresen meccset is rendezhetünk a pályán, semmi akadálya annak, hogy elinduljunk a Divízió 2-ben, ami a magyar harmadosztályú bajnokságnak felel meg.

Ahhoz pedig, hogy még sikeresebb legyen a projekt, épp most egyesült a Makó Rednecks és a Szeged Sentinels, a jövőben Makó Guardians néven szerepelnek.

– Rendszeresen voltak közös edzéseink, és miután a válogatott szövetségi kapitánya, Grátz Vilmos is ellátogatott hozzánk, döntöttünk az egyesülésről. A szakember velünk végzett munkája megtisztelő volt, két segítőjével három napig tartott nekünk továbbképzést. Azt mondta, hogy helyünk van a harmadosztályban, tehetségeink vannak, és lelkesen végezzük a munkát. Jövőre el is indulnánk a harmadosztályban – árulta el Vadlövő Péter.

A csapatnak nemcsak Makón, de Szegeden – a Szabadság téri labdarúgópályán – is szoktak lenni edzéseik, utóbbi helyszínen vasárnaponként 14.30-tól örömmel várják az érdeklődőket – a tréningekről és a csatlakozási lehetőségről a 30/313-5228-as telefonszámon vagy a Makó Rednecks Facebook-oldalának küldött üzenetben lehet.

Forrás: Délmagyarország

Amendola volt az est hőse Foxborough-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük