Connect with us

Kerítésen innen

Életfogytiglan – A „harmadik csapás,” ítélet a magyar pedofilnak

fiatalkorú
Megosztás

A „három csapás” alkalmazásával hoztak ítéletet  és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek – erőszakos többszörös visszaesőként egy férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön.

Könyörtelenül

A közlemény szerint a vádlott 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút, majd szexuális cselekményt végzett, végeztetett vele. Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette.
Mivel elégedetlen volt a sértettel, a telefonján egy pornográf videót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja, végül hajnali 5 óra után a férfi elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, és onnan értesítették a rendőrséget.

Az eddigi legsúlyosabb ítélet pedofíliáért

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.
Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – tették hozzá.
A vádlott cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső, emiatt az újabb, súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.
A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezért a védőjével együtt az ítélet ellen fellebbezett.
A Győri Ítélőtábla a május 15-én kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával, a férfi bűnös, törvényes az életfogytig tartó büntetés kiszabása. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját az ítélőtábla 25 évben határozta meg.

Kapcsolódó

pedofil

Szerző