Élő adásban tartóztatták le Érpatak ex polgármesterét

Érvényes körözés alapján szerdán fogta el a rendőrség Nyírbátorban Orosz Mihály Zoltánt, Érpatak egykori polgármesterét. Orosz Mihály Zoltán  a Facebookon élőben közvetítette a rendőri intézkedést.

Becsületsértés

Orosz Mihály Zoltán ellen becsületsértés miatt adtak ki nyilvános körözést, miután 2014-ben Benjámín Netanjahu és Simón Peresz volt izraeli elnök fényképével kidekorált bábukat végzett ki nyilvánosan, és egy, Izrael állam zászlaját utánzó szabadkőműves jelképeket tartalmazó papírlapot is megtaposott, írja a Blikk. Az ügyben az izraeli nagykövetség fordult a Legfőbb Ügyészséghez.

Orosz Mihály Zoltán az élő videóban végig kommentálja  a rendőri intézkedést. Például olyanokat mondott, hogy

“majd reméljük, eljön az az az időszak, amikor fogják tudni, melyik bűnözőket kell kísérgetni, védelmezni”,

de

“valójában nem ezekkel a járőrökkel van a probléma, hanem a rendőrség gazember rétegével”,

aki szerinte

“még gazemberebb, mint a politikus”,

mert annyira meg akar felelni, és szerinte a vidéket ismerő járőrök jól ismerik az ő munkásságát, aminek az a célja, hogy

“a polgárháborús viszonyokat elkerüljük a cigány-magyar együttélésben és a bűnözőket fegyelmezzük”.

Szóba kerül a Rákosi-rendszer aztán az is elhangzik, hogy

ilyenkor van rendőr, de amikor Érpatakon betörtek a templomba, akkor nem volt rendőr.

Orosz Mihály Zoltán azt mondja a rendőröknek, hogy éppen a rendőrségre indult az ügyben, de a rendőrök megmotozzák, majd beültetik egy autóba és beviszik a kapitányságra.

 

Az egykori polgármester az általa kidolgozott “érpataki modellel” szerzett országos hírnevet. Helyben keményen fellépett a törvényeket nem betartók ellen,  megvonta tőlük a közmunkát és a segélyt, igyekezett kiszorítani a településről a problémás embereket,  járőrözéseket és nevelő célzatú felvonulásokat szervezett. A polgármester azt mondta:  „az együttélés szabályait be kell tartani. Nulla tolerancia van. Ha valaki nem érti meg, akkor annak a fejébe kell verni.” A  településen sikerült visszaszorítani a bűnözést, de közben jogvédők hevesen tiltakoztak ellene, mivel ez szerintük a megfélemlítésen alapult.

Orosz Mihály Zoltánt  márciusban váltották le, a képviselő-testület álláspontja szerint nem tudott tételesen elszámolni a kiadásokkal, így feloszlatták a testületet és időközi választást írtak ki.

(forrás: index.hu)

Nagyot bukott Érpatak hírhedt polgármestere

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük