Európa behavazva

Az szokásos fordulat, hogy Moszkvát betakarta a hóesés. Na, de hogy Rómát is! A hideghullám Európa nagy részén gondokat okoz.

Több mint 300 közúton nehezíti a közlekedést a havazás Spanyolországban, 28 útszakaszon részleges lezárást rendeltek el, 88 helyen pedig kötelező a hólánc használata – közölte a spanyol közúti közlekedési hatóság (DGT) szerdán.

Barcelona

Embed from Getty Images

Katalóniában elővigyázatosságból már kedd délután korlátozták a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését. Szerdára pedig elrendelték az iskolabusz-szolgáltatás szüneteltetését. Emiatt több ezer diák maradt otthon. Vicben és Lleidában elmaradtak az egyetemi előadások is.

Több északi tengerparton, San Sebastiánban, Santanderben, és a galíciai La Corunában is esett a hó.

Lezárták a repülőteret a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén az erős szél és esőzés miatt – közölte az üzemeltetésért felelős AENA társaság, részletezve, hogy három, a szigetek között közlekedő repülőjáratnak vissza kellett térnie a kiindulási repülőtérre.

Redcar

Embed from Getty Images

A spanyol meteorológiai szolgálat (Amet) szerint a térségben a szél ereje elérheti akár az óránkénti 130 kilométert is. Előrejelzésük szerint csütörtöktől szinte minden spanyolországi régióban hőmérséklet emelkedés várható.

A dél-európai országban a rossz időjárási körülmények miatt bekövetkezett baleseteknek már három halálos áldozatuk volt.

Edirne

Embed from Getty Images

Colchester

Embed from Getty Images

Velence

Embed from Getty Images

Scarborough

Embed from Getty Images

 

Kapcsolódó

Bréking! A Városi Kurír felhívása: legyél életmentő!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük