Ezek voltak a halálraítélt utolsó szavai kivégzése előtt - Városi Kurír

Sorting by

×

Ezek voltak a halálraítélt utolsó szavai kivégzése előtt

A halálraítélt utolsó szava a következők voltak a halálos injekció beadása előtt: : „Csináljuk ezt a sz*rt”. Az itélet indoklása szerint a DNS vizsgálat beigazolta, hogy ő ölt meg a diáklányt  még 1978-ban.

Hirdetés

Megszólalt a DNS

Egy életfogytiglani börtönbüntetését töltő férfit végül halálra ítéltek, miután a DNS-vizsgálatok bebizonyították, hogy ő volt a gyilkosa egy egyetemi hallgatónak  1978-ban.

A 66 éves Clarence Dixoné volt az első kivégzés Arizonában nyolc év után.

“Az arizonai legfelsőbb bíróságnak be kell tartania a törvényeket. Megtagadták a fellebbezéseimet és petícióimat, amelyek az ítélet  megváltoztatását kértem.”

– mondta, mielőtt kivégezték az AZ Central szerint.

“Én mindig is ártatlanságomat állítottam, és mindig is fogom hirdetni. Most pedig csináljuk ezt a baromságot.”

Utolsó néhány szava hátborzongató üzenet volt áldozatának:

“Talán találkozunk a másik oldalon, Deana. Nem ismerlek és nem emlékszem rád”

– mondta a média képviselője szerint.

Az ítéletet végrehajtották

Dixont május 11-én 10.30-kor halálos injekcióval végezték ki, pedig ügyvédei azzal érveltek, hogy alkotmányellenes lenne megölni a 66 éves férfit, mivel mentálisan alkalmatlan, és képtelen lenne megérteni, mi történik. Azt állították, hogy paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nála, és hallucinációkban is szenvedett, de minden igyekezetük ellenére az állam  az ítéletet végrehajtatta.

Az áldozat nővére is megszólalat

Leslie Bowdoin James nyilatkozatot adott ki az ügy Arizona általi kezeléséről, és elítélte az államot, amiért oly sokáig tartott a nővére gyilkosának megtalálása.

“Az elmúlt negyvennégy év, amikor újra átéltük Deana brutális meggyilkolását, valamint elviselték a tárgyalást és a fellebbviteli pereskedést, borzasztóan hatott a családunkra. (…) Áldozatként az arizonai alkotmány garantálja ennek az ügynek a gyors és végleges lezárását., ám az igazságszolgáltatási rendszerben szerzett tapasztalataimmal kapcsolatban semmi sem volt azonnali.”

– mondta a The Arizona Republic szerint írta meg a Labible.

Hasonló

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.