Ezerötszáz vendéget várnak a Kormányzók báljára

Sürögnek, forognak a szervezők Hollywoodban, ahol a 90. Oscar gála előtt talán nagyobb az izgalom a szokottnál.

Egy fénykép erejéig már a helyszínről jelentkezett be az Oscarra jelölt Testről és lélekről című film női főszereplője Borbély Alexandra.

A 90. Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban 3400 fős közönség előtt adják át március 4-én, vasárnap az Oscar-díjakat, ám a díjátadót hagyományosan követő Kormányzók báljára már csak ezerötszáz résztvevőt várnak, köztük természetesen a frissen díjazottakat.

A bál megszervezéséről és a meghívottak vendéglátásáról Lois Burwell, a filmakadémia illetékes kormányzója, Cheryl Cecchetto producer és Wolfgang Puck sztárséf gondoskodik. A bál arculata a The Hollywood Reporter értesülése szerint az Oscar-show 90. évfordulója alkalmából a filmtörténet nagy korszakait idézi fel eredeti műtárgyakkal és filmzenékkel.

Embed from Getty Images

Burwell, a filmakadémia díjakkal és eseményekkel foglalkozó bizottságának elnöke, aki A rettenthetetlen maszkmestereként lett Oscar-díjas, először felügyeli az exkluzív rendezvényt. Cecchetto viszont már 29. éve producere a programnak.

Embed from Getty Images

Wolfgang Puck is több mint húsz éve felelős a bál menüjéért

Idén több mint 60 fogás várja a hosszú díjátadó után érkező éhes és szomjas vendégeket. Az étlapon az Oscar-szobrot formázó füstölt lazacos szendvicsen, a kaviáros spárgakrémlevesen és a fekete szarvasgombás csirkepitén át a rákkal töltött hibiszkuszig számos ínyencség szerepel. De szusibár és a tenger nyers gyümölcseinek változatos kínálata, benne jeges-tengeri pókláb és 24 karátos arannyal készített kaviárparfé is színesíti a listát. A desszertek között koktélok inspirálta macaronok, lime-os habcsókos sajttorta-taco és rózsaszín csokoládés eper is lesz.

Embed from Getty Images

Francis Ford Coppola borászatából a Rendezői változat és a 90. Oscar-kiadás elnevezésű borkülönlegességet kóstolhatják meg a vendégek. De különleges pezsgőt és egyéb szeszes italokat is felszolgálnak a jubileum alkalmából.

Embed from Getty Images

Az amerikai filmakadémia az el nem fogyasztott ételeket a Chefs to End Hunger (Séfek az éhezés ellen) szervezetnek adományozza. A környezettudatosság jegyében a dekorációhoz és a tálaláshoz használt műanyagot, fémet, üveget, de még a szőnyeget is újrahasznosítják, a világítást pedig energiatakarékos LED-lámpákkal oldják meg.

(Forrtás: MTI)

New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó Oscar-esélyes filmjét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük