Fidesz-kampány Soros és migránsok nélkül?

Aktív, offenzív politikával kell meggyőzni az embereket: csak reánk számíthatnak. Telik az idő, ébresztő nemzeti jobb! – rázta a vészkolompot a hajdúböszörményi bukta utáni közleményében a Szilvásy György vezette jobboldali Honfoglalás 2000 Egyesület.

Ez a Szilvásy György nem „az” a Szilvásy György, hanem csupán névrokona a polgári titkosszolgálatokat felügyelő volt tárca nélküli miniszternek. Ez a Szilvásy György a MIÉP egykori pártigazgatója. Aki üdvözölte, hogy végre magyar kézbe került az MNB, amikor Matolcsy lett a jegybank elnöke. Aki szerint Svédország nem demokratikus, ám Magyarország az. És aki a PaksII szerződés aláírása alkalmából fennen hirdette, hogy „ROSZATOM: JÓ ATOM!”

Az Orbán-hitű nyájat riasztó tilinkó fals hangját huhogással is színezte

„Az ellenzék bevezeti az ingatlanadót (a panelokra is kiterjed), eltörlik a családtámogatást, és a rezsicsökkentést, visszaállítják a kórházi vizitdíjat, nincs többé ingyen ebéd a kisiskolásoknak… A kormánynak… látványos tömegtámogatásra van szüksége!”

Derűnek, önbizalomnak, a siker reményének halvány nyoma sincs már ebben a szövegben. Csak a vak nem látja: az első komolyabb gyomrostól megrogyott az illiberális „nemzeti jobb”. Nyilván érzi: nem elég már a centrális erőtérbe beordibálva ébresztgetni, riogatni a nyájat. Naná, hogy oda a magabiztosság látszata, oda az optimizmus. Rutinból bizony már nem megy. Még a „panelprolik” paneladóval ijesztgetése sem érheti el a kívánt hatást…

És ugye ez az egész „választási hajrá” – Soros- és migránsmentesen – megint csak egy lelombozóan unalmas, negatív kampány lehet. Méghozzá elhasznált elemekből reciklálva. A Minden Szó – önbevallása szerint politikailag inkorrekt portál, amelynek a rovatcímei között olyanokat találni, mint „Invázió” meg „Liberális-agyhalál” – bő két hete már részletesen felvázolta az ellenzéki győzelem fideszes rémképét http://mindenszo.hu/ne-legyen-ketsegunk-ez-fog-tortenni-ha-az-ellenzek-nyer-2018-ban-2/ , hogy felkorbácsolja a narancsuralmi rendszer propagandáját legelő nyáj rettegését. (Akkor persze a várható borzalmak listája élén még az szerepelt, hogy lebontják majd a határon a biztonsági kerítést s beengedik a migránsokat; hogy elözönlik a Magyarországon átvonuló tömegek a fővárost és a vidéket; hogy kifosztják falvainkat, gyerekeinkkel erőszakoskodni fognak, eluralja hazánkat a káosz; s persze, hogy alá fogják írni a kötelező, felső határ nélküli betelepítési kvótát, és akár migránsok tízezreit telepíthetik be az országba).

Folyik majd a vízcsapból is

A többi persze ezután is szerepelhet a Fidesz-kampány étlapján. Mi is? A Soros és migránsozás nélküli maradék. Az iménti huhogás eredetije. Nem kell hozzá rendkívüli fantázia, hogy kitaláljuk, ez folyik majd a vízcsapból is:

-Elveszik a gyermekek után járó adókedvezményeket, a gyest, és gyedet, jön az újabb megszorító-csomag.

-El fogják törölni az Alaptörvényből a férfi-nő kapcsolatra vonatkozó passzusokat és bevezetik a homoszexuálisok házasságát. „Templomainkban fognak esküdni férfiak férfiakkal, nők, nőkkel”.

-A megszorítások hatására újra az egekbe emelkedik a munkanélküliség; a jelenleg 500 ezer ingyen étkező gyermektől elveszik ezt a lehetőséget; nőni fog a gyermekszegénység; szétrombolják a teljes családi adópolitikát.

-A keresztényellenes kurzus tombolni fog, és minden oktatási, és egyéb támogatást elvonnak az egyházi iskoláktól. A kereszteket leveszik, ahogy Nyugat-Európában…

A Fidesz-hívő nyáj együtt tartása a rettegésben

Lehet, hogy a hódmezővásárhelyiek többsége MINDEZT egyáltalán nem olvasta? Jó, jó, nyilván nem a Minden Szó polinkorrekt portálon. Elvégre a Fidesz-kormánynak és a vazallusainak van még azon kívül is épp elég médiuma, újságja, plakáthelye, kiadványa – sokkalta több, mint az ellenzéknek. Ezekkel minden „érvét” eljuttathatja a magyar zemberekhez. Lehet, hogy csak a fideszes hitű magyar zemberek olvasták? Persze. Még a hagyományosan jobboldaliakat választó Hódmezővásárhelyen is. Hisz’ jószerével csak a Fidesz-hívő nyáj rettegésben együtt tartására fordított kellő gondot a NER-központ. Csakhogy…

Csakhogy ez a nyáj a jelek szerint https://24.hu/belfold/2018/02/28/megroggyant-a-fidesz-araszol-felfele-az-ellenzek/ kezd szétszéledni. Efféle „hiszi a piszi” bárgyú riogatásokkal már aligha lehet az elkóborlókat visszaterelni a karámba.

Pozitív kampányról, „édesgetésről” pedig már szó sem lehet. Ígérhetnek ugyan térkövezés helyett fűt-fát, dús füvű rét, legelő helyett „zöldfelületet”, stadionok helyett jégcsarnokokat minden megyeszékhelyre, napelem-telepek helyett Paks akárhányat, olcsó piaci gáz, áram helyett még 10-20 százalékos rezsicsökkentést, önkormányzat helyett kormányzóságot, érdemi szocpol. helyett adókedvezményt, hitelt a saját lábon álló családoknak, minőségi közoktatás helyett központi népbutítást, egészségügy helyett betegség- és halálügyet – de a voksolók zömének kell-e mindez?

„Aktivitás és offenzivitás” gyanánt csak az utcai választó-győzködés, tán még egy „nemzeti konzultációs” aláírásgyűjtés, s a kétségbeesésükben összetrombitált békemenet maradt: a heves mozgás és az erő látszata. A nyáj el nem kószált maradékának Budapestre utaztatásával, etetésével, itatásával – közpénzen s a csókosokén. Itten hatalmilag demonstrálva lesz – maga a hatalom. A NER rendszerura integet, kezet nyújt, vállon vereget, s a szája szélét megnyalva kacsint is a pódiumról. Úgy tesz majd, mintha még… Lesz mindenféle zászló: magyar, székely, lengyel is. A bérlelkes statiszták is bérlelkesednek, ütemesen tapsolnak, s nyugtázzák saját sokaságukat. Úgy tesznek ők is, mintha még… Ez a szerepük.

*

Azután jön majd április 8. A szavazófülke magánya. Amikor mindannyiunkon – rajtatok és igen, rajtuk is – múlik, hogy ezt a napot úgy emlegeti-e az utókor: a Dénes-napi búcsú…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük