Az átkosban filléres, manapság párezer forintos finomságok tárháza, avagy enni kell…. 2.

Sokunokás nagyiként ünnep, ha a temérdek “kölköm kölke” nálunk van, ami persze magában foglalja, hogy gyakran megéhezik a siserehad. Ilyenkor jól jön a “messzeföldön híres” lelemény és a néha meghökkentő ötlet-hegy, amit megfűszerez az otthon már alig ismert “ételillat”, amit a korosztályom minden nap érezhetett, amikor hazament a suliból. Gyerekeink “ételszagnak” hívják és igyekeznek kerülni a szebbnél szebb konyháik főzéssel történő koszolását. jöjjenek a filléres fincsaságok!

Igen ám, de….

Egy-egy ilyen nap nemkevés “logisztikát” kíván, ugyanis nem csak a szép és friss alapanyag beszerzési helyét kell felkutatni, hanem az árcédulák három, vagy inkább négyjegyű számait is figyelni kényszerülünk. Sebaj, az unokák elégedett pofija és a

pfú, nagyi, ez fantasztikus volt….

elégedett mondat egyre többszöri ismétlése csodákra képes! Ezentúl megosztom azzal, akit érdekel, mert hasonló cipőben jár, hogy nekem miket sikerült kitörpölnöm.

Vágjunk bele!

Nálunk nagy sláger a

filléres hóvégi finomság: Káposztafasírt krumplipürével

Sokszor jól jön egy finom és olcsó recept. Aki szereti a káposztát, annak ízleni fog ez a finomság. Nincs vele sok munka, egyszerű és mégis bámulatos étel.

Hozzávalók: 70 dkg fejeskáposzta, 2 tojás, 1 közepes hagyma, 6 ek. zsemlemorzsa, só, bors.

Innen válik csak érdekessé a dolog, de ehhez egyet kattintania szükséges!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse