A vasárnapi hódmezővásárhelyi választási eredményt sokan sokféleképpen értékelik. Vannak örömmámorban úszok, kétkedők, összeesküvéselméletet gyártók, fanyalgók. Sokfélék vagyunk és ez így jó. Az azonban bizton elmondható, hogy valami van….. de….
[mnky_ads id=”10551″]

Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán írta le gondolatait:

Értem én az eufórikus hangulatot, s a lelkesedést, amely többekkel azt mondatja, hogy Hódmezővásárhely Orbán Viktor waterlooi ütközete volt, de azért a helyzet ennél bonyolultabb. Waterloo Napóleon végét jelentette, Hódmezővásárhely – sajnos – még nem jelenti Orbán végét.
[mnky_ads id=”10552″]
Persze tény, a waterlooi csatában Napóleon és helyettese, a legyőzhetetlennek hitt Ney marsall számos következetlen, zavaros, értelmetlen és hibás döntése alapvetően járult hozzá a végső vereséghez, s igaz, a csatateret egy kiterjedt maffia által szervezett tolvajbanda árasztotta el, hogy a halott katonák fogsorát eltávolítsák, fogsor-protézisek készítéséhez felhasználandó ezeket, s igaz ugyan, hogy Orbán depressziója felől csak részleges, aranyere felől semmilyen ismeret nem áll rendelkezésre, ugyanis a waterlooi csata előtt Napóleont mindkettő alaposan gyötörte, de egy biztos:

- Hirdetés -

ahogy a közszolgálatinak csúfolt seggnyaló kormánypárti média beszámolt az eseményekről, az eszünkbe juttatja Stendhal ragyogó regényét, A pármai kolostort, amelynek hőse, Fabrizio del Dongó eljut a waterlooi csatába, rajongása legfőbb tárgyának, imádott császárának közvetlen közelébe, ám a csatatéren téblábolva semmit sem ért meg a történtekből. Olyannyira nem, hogy valakitől meg is kérdezi:

„Mi történt?”

Amire aztán jött is a válasz (amit akár mi is adhatnánk ezeknek a mai bértollnokoknak):

„Semmi a világon. Csak tönkrevertek, kisfiam!”

És a válaszadó ezután még le is hülyézte a tábornokot! (Stendhal: A pármai kolostor, Magyar Helikon, Budapest, 1968. 59. Fordította Illés Endre.)
[mnky_ads id=”10553″]

A New York Times igen, az MTI nem vett tudomást a demokrácia győzelméről

Márki-Zay János: fair play a Fidesz részéről feledésbe merült

Tudjanak róla, amikor ellopják a pénzüket – ezt garantálja Márki-Zay

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét