Genfben mutatkozik be az új Seat Cupra

Néhány nappal a Genfi Autókiállítás megnyitása előtt Luca de Meo, a SEAT elnöke video konferencián ismertette a SEAT és a CUPRA márkák újdonságait.

Már két éve a spanyol márka tekinthető Európa egyik leggyorsabban növekvő márkájának. A tavalyi év kiváló eredményeit követően – melyek az elmúlt 16 év legjobb eredményét jelentik – a SEAT értékesítés az idén januárban is két számjegyű értékkel, 20,4%-kal növekedett.

Most a CUPRA révén az egyedi partnereknek szánt új, és különleges márka is bemutatkozik a nagyközönség előtt.

„A CUPRA nagy lehetőség, a SEAT, az ügyfeleink és az üzleti megfontolások  számára egyaránt” – mondja a SEAT elnöke, Luca de Meo, majd hozzátette: ”Az egész projekt olyan emberek álmaként jelent meg, akik  keresték a módját az autósok új csoportjának meghódítására.”

Az új márka ugyanolyan módon lesz része a SEAT része, mint más, teljes mértékben a tulajdonában lévő  olyan cégek, mint a SEAT Metropolis: Lab Barcelona.

A SEAT-ba integrálódó új márka ezúttal a Genfi Autókiállításon lesz először látható

A standon a különleges, dinamikus és erős CUPRA Atecát állítják ki a maga 300 LE motorjával, 4Drive összkerék hajtásával és 7 sebességes DSG váltójával, melyek az autót egy új korszakba emelik.

CUPRA Ateca

A CUPRA Ateca –  a márka első modellje

Ikonikus és erős jellegével a CUPRA Ateca olyan szabadidő autó (SUV), ami egy új korszak kezdetét jelzi. Ez az autó egyedülálló a maga kategóriájában, azok között az autók között, amelyek eddig csak a prémium márkák számra volt fenntartva.

A CUPRA név mindig az autóvezetés élménynek és a mindennapos használat könnyedségének egyensúlyát jelentette. Nem mindegyik márka képes olyan autót gyártani amelyikkel a gyerekeket el lehet vinni az iskolába, el lehet menni vásárolni, vagy sok bőrönddel is nagy utazási élményt nyújtó kirándulást lehet tenni. Az új Ateca a tökéletesen elegáns és dinamikus formát  társítja a tágas belső térrel és a nagy csomagtartóval.

CUPRA Ateca

Az új CUPRA Ateca 2.0 TSI motorja 300 lóerős (221 kW). Ez a műszakilg egyik legfejlettebb motor a piacon, ami az újonnan tervezett Otto részecske szűrő rendszerrel van felszerelve, hogy teljesítse a kibocsátásról szóló legújabb törvényi előírásokat. Ez a motor erősebb hangot ad, és a nemrégiben kifejlesztett hétsebességes, közvetlen kapcsolású sebességváltóval is felszerelték annak érdekében, hogy a sportosabb és gyorsabb sebességváltás érzését kínálja a gyorsabb, simább és pontosabb váltásokkal. A sebességváltót úgy módosították, hogy a kiváló teljesítményt az alacsony üzemanyag fogyasztással és kibocsátással párosítsa.

A 4Drive az egyik legbiztonságosabb, és legfejlettebb összkerék hajtás a világon. A rendszer valós időben elemzi az útviszonyokat, beleértve a gépkocsi és minden egyes kerék sebességét, a kormánykerék pozícióját és a vezetési stílust annak érdekében, hogy minden pillanatban gyorsan és hatékonyan adja át az erőt a megfelelő kerekeknek. A 4Drive rendszert arra optimalizálták, hogy minden vezetési módban működhessen: normál, sportos, egyéni, havas terep és természetesen CUPRA vezetési módban.

 Genfben lesz először látható

Ez az autó motorsportra termett, hiszen folyamatosan 300 kW teljesítményre képes, csúcsteljesítménye pedig eléri az 500 kW-ot. Ez az autó lesz a világ első elektromos túra versenyautója.

Bemutatkozik a 300 lóerős 2.0 TSI motorral, 4 Drive összkerék hajtással és DSG sebességváltóval megjelenő új Leon CUPRA R ST, valamint a 150 lóerős 1.5 TSI EVO motoros Leon FR. Ugyancsak itt lesz látható az Ibiza FR változata, mely most először jelenik meg 90 lóerős 1.0 TGI, azaz CNG hajtású változatban.

Érkezik a digitális műszerfal

A mostani genfi autós seregszemle másik érdekessége a SEAT Digital Cockpit, a digitális műszerfal bemutatása lesz, melyet a CUPRA Ateca, a Leon Cupra R ST és az Arona Genfben megjelenő változataiban lehet megismerni.

A digitális műszerfal egy interaktív kijelzőként működő eszköz, mely modern és változatos formai kialakításával és számtalan funkciójával segíti a vezető számára érdekes egyéni beállítások kialakítását.

A március 8-án megnyíló autókiállítás további érdekességének számít a Shazam SEAT-okba történő integrálása. Ez az innovatív zene-felismerő rendszer, mely a most zárult Mobile World Congress alkalmával mutatkozott be, áprilistól lesz elérhető a SEAT autóiban. Innentől kezdve vezetés közben is könnyen és biztonsággal lehet használni a Shazam alkalmazást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük